Αντιμέτωπος με καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης ο Τραμπ

Διαψεύδει το επιτελείο του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 09:46
UPD:10:14
REUTERS/MIKE SEGAR

Η πρώτη καταγγέλλουσα, η Τζέσικα Λιντς, περιέγραψε τη σεξουαλική παρενόχληση που υποστηρίζει πως δέχτηκε από τον Τραμπ στη διάρκεια πτήσης στην πρώτη θέση αεροσκάφους με προορισμό τη Νέα Υόρκη, στη δεκαετία του '80.

A- A A+

Αντιμέτωπος με τις καταγγελίες δύο γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση βρίσκεται ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times».

Η πρώτη καταγγέλλουσα, η Τζέσικα Λιντς, περιέγραψε τη σεξουαλική παρενόχληση που υποστηρίζει πως δέχτηκε από τον Τραμπ στη διάρκεια πτήσης στην πρώτη θέση αεροσκάφους με προορισμό τη Νέα Υόρκη, στη δεκαετία του '80.

Η δεύτερη γυναίκα, η Ρέισελ Κρουκς, κατήγγειλε πως ο Τραμπ «τη φίλησε στο στόμα» το 2005, έξω από ασανσέρ στον ιδιόκτητο πύργο του στο Μανχάταν, όπου η ίδια εργαζόταν στη ρεσεψιόν μεσιτικής εταιρείας.

EURONEWS

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας στις παραπάνω καταγγελίες, ενώ υψηλόβαθμος σύμβουλος του δισεκατομμυριούχου δήλωσε στο Reuters ότι ο Τραμπ προετοιμάζεται να υποβάλει μήνυση κατά της εφημερίδας. «Όλο το δημοσίευμα είναι μυθιστόρημα, ενώ είναι επικίνδυνο για μια τέτοια εφημερίδα να παρουσιάζει μία τέτοια ιστορία στοχεύοντας να πλήξει το χαρακτήρα του Ντόναλντ Τραμπ» ανέφερε ο Τζέισον Μίλερ, υψηλόβαθμος σύμβουλος επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Στο δημοσίευμα των NYT διευκρινίζεται ότι οι δύο γυναίκες δεν ανέφεραν τα επεισόδια σεξουαλικής παρενόχλησης στις αρχές, αλλά τα είχαν συζητήσει με φίλους και μέλη των οικογενειών τους, οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν στο ρεπορτάζ.

Επίσης, η εφημερίδα γνωστοποίησε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια τηλεφωνήματος που έκανε στα γραφεία της εφημερίδας και με άγριες διαθέσεις αρνήθηκε τα περιστατικά που περιγράφονται στο δημοσίευμα, ενώ απείλησε ότι θα υποβάλει μήνυση. «Υποστηρίζουμε το δημοσίευμά μας το οποίο κινείται ξεκάθαρα στο πεδίο της δημοσιογραφίας για τη δημόσια ζωή» δήλωσε εκπρόσωπος της εφημερίδας «Τhe New York Times».

Οι δύο γυναίκες δεν ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα του Reuters να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Οι καταγγελίες των δύο γυναικών βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά την αποκάλυψη ενός βίντεο από το 2005, στο οποίο ακούγεται ο Τραμπ να μιλά με σεξιστικό τρόπο για τις γυναίκες, αλλά και να περιγράφει τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε προκειμένου να συνάπτει ερωτικές σχέσεις μαζί τους.

Πολιτικοί αναλυτές συγκλίνουν ότι η δημοσιοποίηση των δύο καταγγελιών θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δημοτικότητα του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων και ενώ ο χρόνος λιγοστεύει μέχρι τη διενέργεια των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Εκπρόσωπος Κλίντον: Ανησυχητικές οι καταγγελίες

Εκπρόσωπος της Χίλαρι Κλίνοτν χαρακτήρισε τις καταγγελίες των δύο γυναικών «ανησυχητικές». «Οι νέες αποκαλύψεις δείχνουν ότι ο ίδιος είπε ψέματα δημοσίως κι ότι η απεχθής συμπεριφορά που περιέγραφε στο βίντεο, δεν είναι μόνο λόγια» τόνισε η Τζένιφερ Παλμιέρι εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή