Ρωσία: Κολακευτικό, αλλά γελοίο ότι επηρεάζουμε τις εκλογές στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 17:27
UPD:17:32
REUTERS/MAXIM ZMEYEV

«Όλος ο κόσμος στις ΗΠΑ λέει τώρα ότι η Ρωσία είναι αυτή που ελέγχει τις προεδρικές εκλογές», ειρωνεύτηκε ο κ. Λαβρόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε «κολακευτικές» τις κατηγορίες της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα προσπαθεί να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «γελοίοι».

«Όλος ο κόσμος στις ΗΠΑ λέει τώρα ότι η Ρωσία είναι αυτή που ελέγχει τις προεδρικές εκλογές», ειρωνεύτηκε ο κ. Λαβρόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Μόνο ένα απόσπασμα της συνέντευξης δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Ασφαλώς, είναι κολακευτικό να προσελκύει τόση προσοχή μια "περιφερειακή δύναμη", όπως μας αποκάλεσε ο πρόεδρος Ομπάμα πριν από λίγο καιρό, όμως δεν βασίζεται σε γεγονότα. Δεν έχουμε δει ούτε ένα γεγονός, ούτε μία απόδειξη που να επιβεβαιώνει αυτές τις κατηγορίες», συνέχισε.

Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε τη Μόσχα ότι παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, υποκλέπτοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαφόρων προσώπων, κομμάτων και ιδρυμάτων. Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε μάλιστα ότι θα απαντήσει «αναλόγως» σε αυτήν την παρέμβαση.

«Αν αποφασίσουν να κάνουν κάτι, ας το κάνουν. Το να λένε ότι η Ρωσία παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ είναι γελοίο», πρόσθεσε ο κ. Λαβρόφ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάμντιμιρ Πούτιν κατήγγειλε την αμερικανική «υστερία» σε βάρος της χώρας του που έχει στόχο, κατά τον ίδιο, «να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή