Κόντρα Αλ. Τσίπρα - Κυρ. Μητσοτάκη και για την αξιολόγηση στη συζήτηση για τη διαπλοκή

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 22:50
UPD:11/10/2016 01:15
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Σε οξύτατους, ακόμη και προσωπικούς, τόνους συνεχίσθηκε η συζήτηση στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η αντιπαράθεση έφτασε και στην απόφαση του Eurogroup με τον κ. Τσίπρα να παρεμβαίνει, μετά από αναφορές του κ. Μητσοτάκη.

Το Eurogroup, είπε ο κ. Μητσοτάκης, «σήμερα δεν ενέκρινε όλη τη δόση και δεν αποδέσμευσε τα 1,7 δισ. για τα ληξιπρόθεσμα. Και ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν τα χρειαζόμαστε τα λεφτά αυτά. Τα λέει διότι δεν τον ενδιαφέρει η πραγματική οικονομία που την έχει υπερφορολογήσει. Έχει θράσος. Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Η οικονομία στενάζει και οι επενδυτές αρνούνται να επενδύσουν με μία τόσο αναξιόπιστη κυβέρνηση».

«Μην παίζετε με την οικονομία», απάντησε ο πρωθυπουργός. «Ο Ευκλ. Τσακαλώτος δεν είπε αυτά που είπατε, ούτε είναι αληθές ότι δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση. Διαβάστε τις δηλώσεις του κ. Ντέισελμπλουμ και τις ανακοινώσεις. Η Ελλάδα έκλεισε επιτυχώς και τα 15 προαπαιτούμενα, αναφέρουν», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Για να δοθούν τα 1,7 δισ. για τα ληξιπρόθεσμα πρέπει να υπάρξει πλήρης αναφορά για την ροή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και για τον Σεπτέμβριο. Είναι ένα τεχνικό θέμα. Θα δοθεί σε μία τυπική συνεδρίαση του EuroworkingGroup. Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι δεν έχουμε άμεση αποπληρωμή ομολόγου, όχι ότι δεν έχουμε ανάγκη από χρήματα».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή