Europa League: Άδοξη ήττα για Παναθηναϊκό, 1-2 ο Άγιαξ στη Λεωφόρο

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 00:09
UPD:00:38
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Κακή εκκίνηση έκανε ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη, γνωρίζοντας την πρώτη φετινή ήττα σε επίσημο παιχνίδι, στον έκτο αγώνα του. Οι «πράσινοι» έχασαν 1-2 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τον Άγιαξ, στο πλαίσιο του 7ου ομίλου του Europa League, παρότι προηγήθηκαν μόλις στο 5ο λεπτό με τον Μπεργκ. Για τον Αίαντα σκόραραν οι Τραορέ στο 34΄ και Ρίντεβαλντ στο 67΄.

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι ήταν καλή μόνο στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα, διάστημα στο οποίο είχε επιβάλει το ρυθμό της απέναντι σε έναν «μουδιασμένο» αντίπαλο. O Μπεργκ άνοιξε το σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο, όταν ο Γουακάσο σέντραρε από αριστερά, ο Ονανά έκανε λάθος με την μπάλα να καταλήγει στον Λουντ, εκείνος βρήκε τον Σουηδό σκόρερ και το 1-0 ήρθε πολύ εύκολα σε άδεια εστία.

Ιδανικό το ξεκίνημα, καταστροφική η συνέχεια, αφού οι γηπεδούχοι με την πάροδο του χρόνου έχασαν τη φρεσκάδα τους, έχασαν μέτρα στο γήπεδο απέναντι σε έναν αντίπαλο νεανικό και με καλύτερο ρυθμό. Οι «πράσινοι» δεν είχαν ιδέες, φοβήθηκαν το παιχνίδι και τελικά το πλήρωσαν, ενώ τελείωσαν το παιχνίδι με 9 παίκτες λόγω των αποβολών (με δεύτερες κίτρινες) Γουακάσο (69΄) και Ιβάνοφ (90΄+1). 

Οι Ολλανδοί ισοφάρισαν στο 34΄, όταν ο Ιβάνοφ έκανε λάθος δίνοντας ακούσια πάσα στον Τραορέ, προσπαθώντας να απομακρύνει, κι εκείνος πλάσαρε στην κλειστή γωνία του Στιλ, που φέρει ευθύνη, για το 1-1. Τη χαριστική βολή στον Παναθηναϊκό έδωσε στο 67΄ ο Ρίντεβαλντ.

Ένα λεπτό νωρίτερα ο Μέστο είχε υποπέσει σε παιδαριώδες πέναλτι επί του Ντάικς. Ο Άγγλος τερματοφύλακας της αθηναϊκής ομάδας απέκρουσε με τα πόδια την εκτέλεση του Κλάασεν, αλλά στην επαναφορά της μπάλας ο Ρίντεβελντ πρόλαβε τους πάντες και σκόραρε σε άδεια εστία.

Στο 70΄ ο Στιλ έκανε μεγάλη απόκρουση στο φάουλ που εκτέλεσε απευθείας ο Γκούντελι, ενώ στο 79΄ και ο Άγιαξ έμεινε με 10 παίκτες (είχε ήδη αποβληθεί ο Γουακάσο) μετά την αποβολή του Ζίεχ, όμως ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν κατόρθωσε να το εκμεταλλευτεί αλλά έχασε και δεύτερο παίκτη στη συνέχεια και ο δεύτερος αγώνας του, στο Βίγκο με τη Θέλτα (27/9) είναι πολύ δύσκολος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις