«Ούτε ένας νεκρός στη Συρία το πρώτο διήμερο της εκεχειρίας»

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 19:49
UPD:20:53
REUTERS/ABDALRHMAN ISMAIL

Ο εμφύλιος πόλεμος και η ισλαμιστική - τζιχαντιστική δράση στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011 έχουν επιβεβαιωμένα κοστίσει τη ζωή σε 301.000 ανθρώπους, ενώ ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων, σύμφωνα με υπολογισμούς της ΜΚΟ, ξεπερνά τις 430.000.

A- A A+

Ουδείς έχει χάσει τη ζωή του στη Συρία το πρώτο διήμερο της εκεχειρίας, από τις 7 το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Παρόλα αυτά το Παρατηρητήριο ανέφερε πως κατέγραψε μια σειρά περιστατικών βομβαρδισμού από πολυάριθμες παρατάξεις αντάρτικων οργανώσεων καθώς και βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιδρομές από φιλοκυβερνητικές δυνάμεις σε όλη την χώρα.

Τα περιστατικά προκάλεσαν υλικές ζημιές και κάποιους τραυματισμούς, αλλά όχι θανάτους, πρόσθεσε η ΜΚΟ.

Η συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών δεν περιλαμβάνει το Μέτωπο Φάταχ αλ Σαμ, πρώην επονομαζόμενο Μέτωπο Αλ Νόσρα, και το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει προ ημερών το Παρατηρητήριο, η αντικαθεστωτική εξέγερση, ο εμφύλιος πόλεμος και η ισλαμιστική - τζιχαντιστική δράση στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011 έχουν επιβεβαιωμένα κοστίσει τη ζωή σε 301.000 ανθρώπους, ενώ ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων, σύμφωνα με υπολογισμούς της ΜΚΟ, ξεπερνά τις 430.000.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή