Ρωσία: Η συριακή αντιπολίτευση να διαχωρίσει τον εαυτό της ξεκάθαρα από τρομοκρατικές οργανώσεις

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 12:57
UPD:12:59
REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

A- A A+

Η μετριοπαθής αντιπολίτευση στη Συρία πρέπει να διαχωρίσει τον εαυτό της ξεκάθαρα από τρομοκρατικές οργανώσεις, ώστε η εκεχειρία στη Συρία να επιτύχει, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη.

Η εκεχειρία, πρόσθεσε, δημιουργεί ελπίδες ότι μπορεί να υπάρξει ειρηνική λύση στην πολύχρονη σύγκρουση στη χώρα.

Στη Συρία μάχονται ουσιαστικά πέντε στρατόπεδα: το καθεστώς με τους συμμάχους του (Ιράν - λιβανική Χεζμπολάχ - Ρωσία - σιίτες πολιοτοφύλακες από χώρες του μουσουλμανικού κόσμου), η συριακή αντιπολίτευση (μετριοπαθείς κοσμικές, αλλά και ισλαμικές οργανώσεις, κυρίως σουνιτικές), το τζιχαντιστικό Ισλαμικό Κράτος, οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας, με κύριο όχημα τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα).

Το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ πολεμά στο πλευρό της συριακής αντιπολίτευσης ενάντια στο καθεστώς, ωστόσο συγκρούεται με διάφορες οργανώσεις της για τον έλεγχο περιοχών που καταλαμβάνονται από τους αντάρτες.

Οι κοινές επιχειρήσεις Σύρων ανταρτών και Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ κάνουν δύσκολο τον διαχωρισμό τους, καθώς Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν να καταφέρουν πλήγματα στην τζιχαντιστική οργάνωση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή