Ρωσία: Η εκεχειρία στη Συρία παραβιάζεται κυρίως από την Αχράρ Αλ Σαμ

Τις ΗΠΑ κατηγορεί η Μόσχα
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 17:36
UPD:17:49
REUTERS/ZAIN KARAM

 Γενική άποψη των καταστροφών σε περιοχή της Συρίας.

A- A A+

Η Ρωσία κατηγόρησε την Τετάρτη την ισλαμιστική οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης Αχράρ Αλ Σαμ για τις περισσότερες παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία.

Η Αχράρ Αλ Σαμ, από τα πλέον ριζοσπαστικά ισλαμικά τμήματα του συριακού αντάρτικου, ενισχύεται κυρίως από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, αλλά και το Κατάρ, ωστόσο η Μόσχα την χαρακτήρισε «ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ».

Η Ρωσία αποδέχεται επί της ουσίας μόνο τα τμήματα της συριακής αντιπολίτευσης και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) τα οποία συνεργάζονται με τους Κούρδους της βόρειας Συρίας στο πλαίσιο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και έχει πολλάκις σημειώσει ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διαχωρίσει κανείς τους τρομοκράτες από τους Σύρους αντάρτες.

Ο Εθνικός Συνασπισμός των Συριακών Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων, πολιτική «ομπρέλα» της συριακής αντιπολίτευσης, καταγγέλλει σε καθημερινή βάση τη Ρωσία ως σύμμαχο του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και για εγκλήματα πολέμου, όπως ο βομβαρδισμός νοσοκομείων και αμάχων σε περιοχές που ελέγχουν οι Σύροι αντάρτες.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή