«Τι είναι το Χαλέπι;», ρώτησε υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ

Με το Ελευθεριακό Κόμμα
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 17:35
UPD:17:38
REUTERS/BRIAN SNYDER

Το κόμμα του κ. Τζόνσον υπερασπίζεται την ελεύθερη αγορά στην πιο καθαρή μορφή της, στα πρότυπα του κλάσσικού φιλελευθερισμού, με την ελάχιστη έως μηδενική παρέμβαση του κράτους και τη δραστική μείωση ή και κατάργηση των φόρων (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το Ελευθεριακό Κόμμα Γκάρι Τζόνσον άφησε άναυδους τους παρουσιαστές τηλεοπτικής εκπομπής, όταν, σε ερώτηση για τον συριακό εμφύλιο, ρώτησε «τι είναι το Χαλέπι;».

Ο παρουσιαστής Μάικ Μπάρνικλ, ο οποίος απηύθυνε στον κ. Τζονσον το ερώτημα πώς θα αντιμετώπιζε την κατάσταση στο Χαλέπι, δεν πίστεψε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος δεν γνώριζε τη δεύτερη σημαντικότερη πόλη της Συρίας και ανταπάντησε: «Μάλλον με κοροϊδεύετε».

«Το Χαλέπι βρίσκεται στη Συρία», συνέχισε ο κ. Μπάρνικλ.

Ο πρώην Ρεπουμπλικανός και νυν Ελευθεριακός πολιτικός απάντησε ότι, σε ό,τι αφορά τη Συρία, «πράγματι πρόκειται για χάος», ενώ κάλεσε σε συνεργασία ΗΠΑ - Ρωσίας για τη λήξη του εμφυλίου.

Ο κ. Τζόνσον είχε διατελέσει κυβερνήτης του Νέου Μεξικού για δύο συναπτές θητείες με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Στις δημοσκοπήσεις λαμβάνει περίπου το 13% των προτιμήσεων σε πανεθνική κλίμακα.

Η απάντηση του Ελευθεριακού πολιτικού οδήγησε στη δημιουργία του hashtag #WhatIsAleppo στο Twitter, με σαρκαστικό περιεχόμενο.

Το κόμμα του κ. Τζόνσον υπερασπίζεται την ελεύθερη αγορά στην πιο καθαρή μορφή της, στα πρότυπα του κλάσσικού φιλελευθερισμού, με την ελάχιστη έως μηδενική παρέμβαση του κράτους και τη δραστική μείωση ή και κατάργηση των φόρων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή