Αναγνώρισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ότι η διαδικασία δημοπράτησης των αδειών ήταν δύσκολη για τους διαγωνιζόμενους, ωστόσο, τη χαρακτήρισε πρότυπο για τη διαχείριση της ελληνικής περιουσίας.
Στο πλαίσιο ενημέρωσης του Προέδρους της Δημοκρατίας για τις σχετικές εξελίξεις, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο αξίζει ο ελληνικός λαός, ένα τοπίο που θα βασίζεται στην ισορροπία πείρας και φρεσκάδας. Είναι μια πρωτοβουλία, όπως σημείωσε, που είχε καθυστερήσει αλλά σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε, είναι ώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις από κοινού να συμβάλουν στη συγκρότηση μιας ισχυρής ρυθμιστικής αρχής, η οποία θα είναι άγρυπνος φρουρός του επιπέδου και της ποιότητας που οφείλουμε, ως Πολιτεία, να διασφαλίσουμε για τους Ελληνες.
Όσον αφορά το ζητημα του τιμήματος, τόνισε ότι «όλους μας εξέπληξε θετικά». Τέλος, τόνισε ότι το ζήτημα της τηλεόρασης δεν είναι στενά επιχειρηματικό αλλά από αυτή τη δραστηριότητα απορρέουν πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για την ενημέρωση, υπογράμμισε ότι -παρότι το θέμα της αδειοδότησης δεν εμπίπτει στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του Προέδρου- ανήκει στην αρμοδιότητά να υπενθυμίζει ποια είναι η αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.
Όπως υπενθύμισε ο κ. Παυλόπουλος, το Σύνταγμα στο άρθο 15 παρ. 2 κάνει λόγο για αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων καθώς και προϊόντων λόγου και τέχνης. Υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η διασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, όπως απαιτεί η κοινωνική αποστολή των ΜΜΕ.
Επίσης έκανε λόγο για το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου, την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας. Αυτοί είναι οι κανόνες που ορίζει το Σύνταγμα, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή ο καθένας που αναλαμβάνει αυτή τη μεγάλη αποστολή θα πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.