ΥΠΕΞ: «Αδιέξοδα στην πορεία οικοδόμησης της Ενωμένης Ευρώπης δεν υπάρχουν»

«Η προσπάθεια για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση πρέπει να συνεχισθεί»
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2005 12:18
A- A A+

«Αδιέξοδα στην πορεία οικοδόμησης της Ενωμένης Ευρώπης δεν υπάρχουν. Οι ευρωπαϊκοί λαοί και οι ηγεσίες τους, με υπευθυνότητα θα διασφαλίσουν ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να κάνει βήματα προς τα μπροστά».

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, κληθείς να σχολιάσει το νέο «όχι» στο Ευρωσύνταγμα, αυτή τη φορά στο ολλανδικό δημοψήφισμα.

«Τόσο το γαλλικό όσο και το ολλανδικό "όχι" στη Συνθήκη για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, ως δημοκρατική έκφραση δύο λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης των "25", είναι σεβαστά από όλους», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι «τα δύο αυτά "όχι" δεν συνιστούν εντολή για αναστολή της προσπάθειας των Ευρωπαίων να εργάζονται μαζί και αλληλέγγυοι για το κοινό όραμα της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ήπειρό μας».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, τα δύο «όχι» «είναι μηνύματα για περισσότερη προσπάθεια και μεγαλύτερη ανταπόκριση της Ευρώπης στις προσδοκίες των πολιτών και στις προκλήσεις της εποχής. Η προσπάθεια για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση πρέπει να συνεχισθεί. Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να συνεχισθεί με την εφαρμογή της διαδικασίας των κυρώσεων της Συνθήκης για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, και στα λοιπά κράτη-μέλη».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως «το ηχηρό "όχι" του ολλανδικού λαού, που έρχεται να προστεθεί σε αυτό του γαλλικού, αποδεικνύει πως η λαϊκή αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. και στο λεγόμενο "ευρωσύνταγμα" γενικεύεται».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή