Ερντογάν: Ο λαός θέλει τον θάνατο των «τρομοκρατών»

«Τις επόμενες ημέρες το επίσημο αίτημα για την έκδοση του Γκιουλέν»
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 22:06
UPD:23:27
REUTERS/HANDOUT

 «Θα χρειαστεί μια απόφαση του κοινοβουλίου για να αναληφθεί δράση. Ως πρόεδρος θα εγκρίνω όποια απόφαση λάβει το κοινοβούλιο», τόνισε ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Οι πολίτες έχουν την γνώμη ότι αυτοί οι τρομοκράτες πρέπει να εκτελεστούν», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος σε όσους ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ σημείωσε ότι ο τουρκικός λαός επιθυμεί την επαναφορά της θανατικής ποινής.

«Οι πολίτες στους δρόμους το ζήτησαν» επεσήμανε ο κ. Ερντογάν σε συνέντευξή του στο CNN. «Γιατί θα πρέπει να τους κρατάω και να τους ταΐζω στις φυλακές για τα επόμενα χρόνια; Αυτό λένε οι πολίτες», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση είναι αυτή που θα λάβει την απόφαση για επαναφορά ή μη της θανατικής ποινής, ανέφερε επίσης, τονίζοντας ωστόσο ότι, εφόσον η Βουλή εγκρίνει το σχετικό νομοσχέδιο, ο ίδιος θα κυρώσει τον νόμο.

«Τις επόμενες ημέρες το επίσημο αίτημα έκδοσης του Γκιουλέν»

Ο κ. Ερντογάν γνωστοποίησε στην ίδια συνέντευξη ότι το επίσημο αίτημα για την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ, θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.

Η Τουρκία καταγγέλλει ότι ο Γκιουλέν οργάνωσε το πραξικόπημα, ενώ εκείνος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή