Τουρκία: Έρευνες των αρχών στη βάση Ιντσιρλίκ

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 21:05
UPD:21:09
EPA/KERIM OKTEN

Η αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Έρευνες στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία, διεξήγαν τη Δευτέρα εισαγγελείς και αστυνομικοί, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η βάση χρησιμοποιείται από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η στρατηγικής σημασίας βάση είχε κλείσει για μία ημέρα το Σάββατο, μετά από την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Οι τουρκικές αρχές έχουν ήδη συλλάβει έναν ανώτερο αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας και πάνω από δέκα υπόπτους που ήταν τοποθετημένοι σε αυτή τη βάση, καθώς τους βαρύνουν υποψίες ότι πήραν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως υποψιάζονται ότι η βάση, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, χρησιμοποιήθηκε για να ανεφοδιαστούν τα μαχητικά αεροσκάφη στα οποία έκαναν «πειρατεία» στασιαστές αξιωματικοί των ένοπλων δυνάμεων την Παρασκευή.

Η βάση έκλεισε για κάποιες ώρες κατά τη διάρκεια της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος, με αποτέλεσμα να ανασταλούν οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Την Κυριακή η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε πως η βάση λειτουργεί κανονικά εκ νέου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή