Κόσμος
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 22:06

Ερντογάν: Ο λαός θέλει τον θάνατο των «τρομοκρατών»

«Οι πολίτες έχουν την γνώμη ότι αυτοί οι τρομοκράτες πρέπει να εκτελεστούν», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος σε όσους ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ σημείωσε ότι ο τουρκικός λαός επιθυμεί την επαναφορά της θανατικής ποινής. Ο κ. Ερντογάν γνωστοποίησε ότι το επίσημο αίτημα για την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ, θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.

«Οι πολίτες έχουν την γνώμη ότι αυτοί οι τρομοκράτες πρέπει να εκτελεστούν», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος σε όσους ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ σημείωσε ότι ο τουρκικός λαός επιθυμεί την επαναφορά της θανατικής ποινής.

«Οι πολίτες στους δρόμους το ζήτησαν» επεσήμανε ο κ. Ερντογάν σε συνέντευξή του στο CNN. «Γιατί θα πρέπει να τους κρατάω και να τους ταΐζω στις φυλακές για τα επόμενα χρόνια; Αυτό λένε οι πολίτες», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση είναι αυτή που θα λάβει την απόφαση για επαναφορά ή μη της θανατικής ποινής, ανέφερε επίσης, τονίζοντας ωστόσο ότι, εφόσον η Βουλή εγκρίνει το σχετικό νομοσχέδιο, ο ίδιος θα κυρώσει τον νόμο.

«Τις επόμενες ημέρες το επίσημο αίτημα έκδοσης του Γκιουλέν»

Ο κ. Ερντογάν γνωστοποίησε στην ίδια συνέντευξη ότι το επίσημο αίτημα για την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ, θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.

Η Τουρκία καταγγέλλει ότι ο Γκιουλέν οργάνωσε το πραξικόπημα, ενώ εκείνος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.