Καζνέβ: Δεν είχαμε στοιχεία που να συνέδεαν τον δράστη της Νίκαιας με τον ISIS

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016 15:51
UPD:16:22
REUTERS/REGIS DUVIGNAU

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάν Καζνέβ (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η Γαλλία δεν είχε στοιχεία που να αποδείκνυαν ότι ο δράστης της επίθεσης στη Νίκαια συνδεόταν με το Ισλαμικό Κράτος, είτε από τα ποινικά αρχεία της είτε από τις υπηρεσίες πληροφοριών, επέμεινε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μπερνάν Καζνέβ, σε δήλωσή του μετά από την ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης από τον ISIS.

Εάν ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό στη Νίκαια, ο οποίος σκότωσε 84 ανθρώπους την Πέμπτη, ήταν ισλαμιστής μαχητής, τότε θα πρέπει να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί πολύ γρήγορα, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών το Σάββατο.

«Φαίνεται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε πολύ γρήγορα – σε κάθε περίπτωση αυτά είναι τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις καταθέσεις ανθρώπων του περιβάλλοντός του», δήλωσε ο κ. Καζνέβ σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

Ο Τυνήσιος δράστης, Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ, παρακολουθείτο από ψυχολόγους για πολλά χρόνια προτού φυγει από την Τυνησία για τη Γαλλία το 2005, δήλωσε η αδελφή του.

«Ο αδελφός μου είχε ψυχολογικά προβλήματα και έχουμε δώσει στην αστυνομία έγγραφα που αποδεικνύουν ότι παρακολουθείτο από ψυχολόγους για πολλά χρόνια», δήλωσε στο Reutersη Ράμπεμπ Μπουλέλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή