Μέι σε Μέρκελ - Ολάντ: Χρειαζόμαστε κάποιο χρόνο πριν την έναρξη των συνομιλιών για το Brexit

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 00:49
UPD:15/07/2016 09:31
REUTERS/TOBY MELVILLE

«Η πρωθυπουργός υπογράμμισε τη δέσμευσή της για εφαρμογή της επιθυμίας του βρετανικού λαού να αποχωρήσουμε από την Ε.Ε.», δήλωσε μία εκπρόσωπος της κ. Μέι.

A- A A+

Η βρετανική κυβέρνηση θα χρειαστεί κάποιο χρόνο πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, σε συνομιλίες της με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, το βράδυ της Τετάρτης.

«Η πρωθυπουργός υπογράμμισε τη δέσμευσή της για εφαρμογή της επιθυμίας του βρετανικού λαού να αποχωρήσουμε από την Ε.Ε.», δήλωσε μία εκπρόσωπος της κ. Μέι.

EURONEWS

«Επιπλέον, εξήγησε ότι χρειαζόμαστε κάποιο χρόνο για να προετοιμαστούμε για τις διαπραγματεύσεις και εξέφρασε την ελπίδα οι συνομιλίες να διεξαχθούν σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα», πρόσθεσε η ίδια εκπρόσωπος.

Ολάντ: Να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις το ταχύτερο

Την επιθυμία του οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεκινήσουν «το συντομότερο δυνατόν», επανέλαβε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος συνεχάρη την κ. Μέι για την ανάληψη των καθηκόντων της, σύμφωνα με ανακοίνωσε της γαλλικής προεδρίας.

Οι δύο ηγέτες «δεσμεύθηκαν να επιδιώξουν ενεργά τη βελτίωση της διμερούς φιλικής σχέσης που ενώνει τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο σε όλους τους τομείς», πρόσθεσε το Ελιζέ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή