Βρετανία: Ο Ντέιβιντ Ντέιβις υπουργός αρμόδιος για το Brexit 

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 22:44
UPD:23:00
REUTERS/PHIL NOBLE

Σε άρθρο του το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Conservative Home τη Δευτέρα, ο κ. Ντέιβις, σθεναρός υποστηρικτής του Brexit, εξέφερε την άποψη ότι το Λονδίνο δεν θα πρέπει να βιαστεί να επικαλεστεί το Άρθρο 50.

A- A A+

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερίσα Μέι διόρισε τον Ντέιβιντ Ντέιβις επικεφαλής του νέου υπουργείου το οποίο θα χειριστεί τις διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποχώρησή του από αυτήν.

«Η βασίλισσα ενέκρινε τον διορισμό του Ντέιβιντ Ντέιβις στη θέση του υπουργού Αρμόδιου για την Αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σε άρθρο του το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Conservative Home τη Δευτέρα, ο κ. Ντέιβις, σθεναρός υποστηρικτής του Brexit, εξέφερε την άποψη ότι το Λονδίνο δεν θα πρέπει να βιαστεί να επικαλεστεί το Άρθρο 50 (της Συνθήκης της Λισαβόνας) ώστε να αρχίσει η διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Νέος ΥΠΕΞ ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και υπέρμαχος του Brexit, Μπόρις Τζόνσον, αποτελεί τον νέο υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Ο προκάτοχος του κ. Τζόνσον στο υπουργείο Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ, ανέλαβε με τη σειρά του το υπουργείο Οικονομικών, αντικαθιστώντας τον Τζορτζ Όζμπορν -υπέρμαχο της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. και στενό συνεργάτη του προκατόχου της κ. Μέι, Ντέιβιντ Κάμερον-, ο οποίος παραιτήθηκε.

Επιπλέον, η μέχρι σήμερα ήταν υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Άμπερ Ραντ διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών, ενώ ο Μάικλ Φάλον παραμένει στο υπουργείο Άμυνας. 

Ο Λίαμ Φοξ, ένας από τους ηγέτες της εκστρατείας υπέρ του Brexit, αναλαμβάνει υπουργός Διεθνούς Εμπορίου. Ο κ. Φοξ διετέλεσε υπουργός Άμυνας (2010-2011) ενώ είχε επίσης αναλάβει διάφορες άλλες θέσεις σε κυβερνήσεις των Τόρις κατά το παρελθόν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή