Η γυναίκα, που διεκδικεί την αρχηγία των Εργατικών, από τον Κόρμπιν

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 15:41
UPD:15:42
EPA/MATT FROST/ITV/REX/Shutterstock / HANDOUT
A- A A+

Η Άντζελα Ιγκλ, με παρουσία στο βρετανικό Κοινοβούλιο από το 1992, και έως πρόσφατα σκιώδης υπουργός Επιχειρήσεων και Καινοτομίας των Εργατικών, θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος από τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Αύριο αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά της παρουσιάζοντας, όπως είπε, «το όραμά της για τη χώρα και τη διαφορά, που μπορούν να κάνει ένα ισχυρό Εργατικό Κόμμα». Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που ο  υπαρχηγός των Εργατικών, Τομ Γουότσον, διαμηνύει πως δεν υπάρχει «καμία ρεαλιστική προοπτική συμφωνίας» ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη του κόμματος και τον Κόρμπιν.

Η 55χρονη Άτζελα Ιγκλ, η οποία είχε διατελέσει υπουργός αρμόδια για το Ασφαλιστικό στην κυβέρνηση Γκόρντον Μπράουν, ήταν ένα από τα δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη και τομεάρχες, που παραιτήθηκαν στον απόηχο του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος. Οι παραιτηθέντες εγκαλούν τον Τζέρεμι Κόρμπιν ότι δεν στήριξε ουσιαστικά την εκστρατεία υπέρ της παραμονής. Ακολούθησε πρόταση δυσπιστίας από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, την οποία ο κ. Κόρμπιν έχασε με συντριπτική πλειοψηφία (172 ψήφοι κατά του και μόλις 40 υπέρ).

Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος των Εργατικών έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη κορυφαίων στελεχών και βουλευτών. Παρόλα αυτά ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να παραμείνει στην αρχηγία και να παλέψει απέναντι σε οποιονδήποτε διεκδικητή, υποστηρίζοντας ότι εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της στήριξης των ψηφοφόρων του κόμματος, αλλά και των συνδικάτων.

Σε γραπτή δήλωσή της η κ. Ιγκλ χαρακτήρισε τον κ. Κόρμπιν ως αρχηγό « που έχει αποτύχει στο πρώτο και κύριο καθήκον του», δηλαδή στο να ηγηθεί μίας οργανωμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας ικανή να κρατά υπόλογη την κυβέρνηση των Συντηρητικών και να αποδείξει ότι μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση σε περίπτωση εκλογών.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή