Βρετανία: «Θύελλα» αντιδράσεων από τις δηλώσεις Λίντσομ περί μητρότητας

Σάββατο, 09 Ιουλίου 2016 18:54
UPD:18:57
REUTERS/PAUL HACKETT
A- A A+

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν δηλώσεις της Αντρέα Λίντσομ, μίας εκ των δύο υποψηφίων για την πρωθυπουργία της Βρετανίας, στη θέση του Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς άφησε να εννοηθεί πως το γεγονός ότι είναι μητέρα της δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα για το μέλλον της χώρας από ό,τι η αντίπαλός της, Τερέζα Μέι, που δεν έχει παιδιά.

Όπως δήλωσε η κ. Λίντσομ στους «Times», «νιώθω ότι το να είμαι μητέρα σημαίνει ότι έχω μεγαλύτερο μερίδιο στο μέλλον της χώρας μας. Εκείνη (αναφερόμενη στην Τερέζα Μέι) πιθανότατα έχει ανίψια, αρκετούς συγγενείς. Αλλά εγώ έχω παιδιά, που πρόκειται να αποκτήσουν παιδιά και που άμεσα θα συμμετάσχουν σε ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής».

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν την αντίδραση πολλών βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος και υποστηρικτών της κ. Μέι, χαρακτηρίζοντάς τες ως προσβλητικές και κακόβουλες. Η Τερέζα Μέι, υπουργός Εσωτερικών και υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., θεωρείται επικρατέστερη να αντικαταστήσει τον κ. Κάμερον στην πρωθυπουργία.

Η ίδια η κ. Λίντσομ μετά τις αντιδράσεις καταδίκασε το άρθρο των «Times» και με τηλεοπτικό της μήνυμα τόνισε ότι «όλοι έχουν ισότιμο μερίδιο στην κοινωνία μας και στο μέλλον της χώρας μας». Η κ. Μέι απέφυγε από την πλευρά της να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η αντιπαράθεση ξεσπάει λίγες ημέρες αφότου η κ. Μέι εξέφρασε δημοσίως για πρώτη φορά –σε συνέντευξή της σε βρετανική εφημερίδα- τη λύπη της που η ίδια και ο σύζυγός της δεν έχουν καταφέρει να κάνουν παιδιά.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή