Κίνδυνο μετατροπής των αμερικανικών εκλογών σε δημοψήφισμα βλέπει ο Ολάντ

Σάββατο, 09 Ιουλίου 2016 21:23
UPD:21:28
EPA/GONZALO FUENTES / POOL
A- A A+

Τον κίνδυνο να εξελιχθούν οι αμερικανικές εκλογές σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα, ανάλογο με το δημοψήφισμα των Βρετανών για τη θέση τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

«Όπως ακριβώς οι Βρετανοί ψηφοφόροι απέρριψαν τις εκκλήσεις από τους πολιτικούς ηγέτες και θεσμούς για την παραμονή στην Ε.Ε., μπορεί να «σιγοκαίει» παρόμοιο κλίμα και στις ΗΠΑ για την ανατροπή του κατεστημένου, κλίμα που θα μπορούσε να αποβεί επιζήμιο για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Ολάντ.

«Τα επιχειρήματα στην ψήφο του Brexit και στην καμπάνια για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είναι περίπου τα ίδια… με φιλικό τρόπο, δίνω μια συμβουλή στον αμερικανικό λαό, να κάνουν τη σωστή επιλογή όταν έλθει η ώρα», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, χωρίς να αναφέρει κάποιο όνομα εκ τω δύο υποψηφίων για το προεδρικό αξίωμα.

Ο κ. Ολάντ σημείωσε παράλληλα ότι η Ευρώπη χρειάζεται στενούς δεσμούς με τις ΗΠΑ και ότι οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές «δεν μπορούν να αμφισβητήσουν αυτή τη σχέση».

«Χρειαζόμαστε αυτή τη σχέση για την ειρήνη και την ασφάλεια. Ταυτοχρόνως, πρέπει να δείξουμε πώς αυτή η σχέση μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική κατά της τρομοκρατίας», σημείωσε  ο Γάλλος πρόεδρος.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή