Βέλγιο: Κατηγορίες κατά τριών ανδρών για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 21:24
UPD:22:34
REUTERS/FRANCOIS LENOIR
A- A A+

Κατηγορίες κατά τριών ανδρών απαγγέλθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές του Βελγίου το βράδυ του Σαββάτου, για «συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας» και για «απόπειρα δολοφονίας μέσω τρομοκρατικού χτυπήματος».

Οι τρεις άνδρες είχαν προσαχθεί μαζί με εννέα ακόμα άτομα - τα οποία τελικά αφέθηκαν ελεύθερα - στο πλαίσιο ερευνών των βελγικών αρχών σε 40 σπίτια, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η αστυνομική επιχείρηση αφορούσε πληροφορίες για συγκεκριμένες απειλές με επίκεντρο τον αγώνα Βέλγιο-Ιρλανδία στου Euro 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το ιδιωτικό φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM, η απειλή αφορούσε κυρίως «fan zones» που είχαν οργανωθεί στο Βέλγιο εν όψει του αγώνα Βέλγιο - Ιρλανδία στο Μπορντό το απόγευμα του Σαββάτου.

EURONEWS

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε πολλές περιοχές, ανάμεσά τους το Μόλενμπεκ, το Σαρμπέκ και το Φορέ, τρεις περιοχές των Βρυξελλών όπου οι δράστες των επιθέσεων του Παρισιού και των Βρυξελλών διέθεταν διαμερίσματα για την προετοιμασία τους και για να χρησιμεύσουν στη συνέχεια ως κρησφύγετα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. «Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά», πρόσθεσε. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή