Βέλγιο: 12 συλλήψεις υπόπτων για σχεδιασμό νέων επιθέσεων

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 10:35
UPD:16:50
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Στη σύλληψη 12 ατόμων, ύποπτων για σχεδιασμό νέων επιθέσεων, προχώρησαν οι αρχές στις Βρυξέλλες την Παρασκευή και το Σάββατο στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποίησε η αστυνομία σε 40 οικίες στο Βέλγιο, σύμφωνα με το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

«Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της προανάκρισης απαιτούσαν την άμεση επέμβαση», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία χωρίς να παρέχει διευκρινίσεις για τις πληροφορίες που την οδήγησαν στην επιχείρηση αυτή.

Συνολικά έγιναν 40 προσαγωγές, ενώ για τους 12 συλληφθέντες ο ανακριτής θα αποφασίσει τις επόμενες ώρες για την ενδεχόμενη κράτηση ή την απελευθέρωσή τους.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε 152 γκαράζ αλλά μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν «όπλα ή εκρηκτικά», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν χωρίς να σημειωθεί κάποιο «ιδιαίτερο περιστατικό» στην περιοχή των Βρυξελλών (στους δήμους Βρυξελλών, Μολενμπέκ, Σάερμπεκ, Άντερλεχτ, Κοέκελμπεργκ, Μπερσέμ-Σεντ-Αγκάτ, Εβέρ, Φορέστ, Βατερμάελ-Μπόιτσφορτ, Γκανσχόρεν), στη Φλάνδρα (Ζαβεντέμ, Νινόβ, Βεμέλ) και στη Βαλονία (Φλερίς, Τιμπίζ και Λιέγη).

EURONEWS

«Όσον αφορά τα αντικείμενα που έφεραν και την ταυτότητα των συλληφθέντων, δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αυτή την ώρα», προσθέτει η εισαγγελία, εξηγώντας πως η προανάκριση συνεχίζεται.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυξημένης επιφυλακής των αρχών ασφαλείας στο Βέλγιο και τη Γαλλία για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών και επιθέσεων κατά τη διοργάνωση του Euro 2016, μετά από χρονικό διάστημα τριών μηνών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Συνέντευξη Τύπου αναμένεται να δοθεί αργότερα το Σάββατο, αφού προηγηθεί η συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου ασφάλειας, στο οποίο συμμετέχουν οι υπουργοί Άμυνας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Εξωτερικών, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Βέλγου πρωθυπουργού, Σαρλ Μισέλ.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή