EURO 2016: «Κόκκινος συναγερμός» στις Βρυξέλλες για τρομοκρατικό χτύπημα

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 13:53
UPD:16:50
REUTERS/REGIS DUVIGNAU

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν στο Βέλγιο στη διάρκεια μεγάλης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Όπως έγινε γνωστό οι συλληφθέντες φέρονται να ήταν μέλη πυρήνα που προετοίμαζε επιθέσεις στη διάρκεια του EURO 2016.

A- A A+

«Κόκκινος συναγερμός» επικρατεί λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης για τον Ε΄ όμιλο, ανάμεσα στο Βέλγιο και στην Ιρλανδία (16:00).

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν στο Βέλγιο στη διάρκεια μεγάλης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Όπως έγινε γνωστό οι συλληφθέντες φέρονται να ήταν μέλη πυρήνα που προετοίμαζε επιθέσεις στη διάρκεια του EURO 2016.

Για «λήξη άμεσων μέτρων»  έκανε λόγο ο εισαγγελέας που ασχολείται με την υπόθεση. Η έρευνα έγινε σε σαράντα διαμερίσματα, κυρίως στις Βρυξέλλες, αλλά και 158 γκαράζ. Δεν έγινε γνωστό εάν βρέθηκαν όπλα ή, εκρηκτικοί μηχανισμοί, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Soir, η έρευνα προέκυψε από την παρακολούθηση μιας τηλεφωνικής κλήσης που έκανε λόγο για επικείμενη επίθεση στη βελγική πρωτεύουσα.

EURONEWS

Οι τρομοκράτες προετοίμαζαν χτύπημα κατά τη διάρκεια ενός από τους αγώνες της εθνικής Βελγίου στα γήπεδα της Γαλλίας. Λόγω του ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» αντιμετωπίζουν σε λίγη ώρα την Ιρλανδία τα μέτρα ασφαλείας στο Μπορντό είναι δρακόντεια και οι έλεγχοι που διεξάγονται πάρα πολύ αυστηροί.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης οι τρομοκράτες ήθελαν να χτυπήσουν και εμπορικά κέντρα, αλλά και μια αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων και ένα αστυνομικό τμήμα στις Βρυξέλλες. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις