Ιταλία: Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια του... αγώνα Ιταλίας - Σουηδίας

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 20:36
UPD:20:40
REUTERS/Vincent Kessler

Με τη νίκη της απέναντι στους Σκανδιναβούς με 1-0, η εθνική Ιταλίας εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

A- A A+

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν να αναχωρήσουν το απόγευμα της Παρασκευής στην Ιταλία, λόγω της στάσης εργασίας που κήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας... κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της «Σκουάντρα Ατζούρα» και της Σουηδίας, για το Euro 2016.

Δύο ώρες πριν ξεκινήσει ο αγώνας αρκετοί ελεγκτές σταμάτησαν να εργάζονται, ενώ επέστρεψαν στα πόστα τους… με το σφύριγμα της λήξης.

Αν και το υπουργείο Υποδομών της χώρας επιχείρησε να εμποδίσει την κινητοποίηση, η οποία αφορούσε συνταξιοδοτικά αιτήματα, το διοικητικό δικαστήριο την Πέμπτη την έκρινε νόμιμη.

Το βράδυ της Δευτέρας παρόμοια προβλήματα σημειώθηκαν στα δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό της Ρώμης, κατά τη διάρκεια του αγώνα της εθνικής Ιταλίας με το Βέλγιο.

Πάντως, ένας καταζητούμενος -καταδικασμένος σε κάθειρξη εννέα ετών για συμμετοχή σε μαφιόζικη οργάνωση-,  ο οποίος αποφάσισε να χαλαρώσει για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Ιταλίας με τη Σουηδία, διαπίστωσε ότι οι αστυνομικοί συνεχίζουν να εργάζονται και τις ώρες που παίζει η «Σκουάντρα Ατζούρα», καθώς συνελήφθη ενώ έβλεπε τον αγώνα παρέα με έναν φίλο του.

Με τη νίκη της απέναντι στους Σκανδιναβούς με 1-0, η εθνική Ιταλίας εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή