Συγχαρητήρια Ομπάμα στην Κλίντον για την εξασφάλιση του χρίσματος των Δημοκρατικών

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 07:44
UPD:09:32
REUTERS/JONATHAN ERNST

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. 

A- A A+

Τα συγχαρητήριά του στη Χίλαρι Κλίντον για τη συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού των εκλεκτόρων που απαιτούνται για την εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανικός πρόεδρος τηλεφώνησε χθες, τόσο στην Χίλαρι Κλίντον, όσο και στον συνυποψήφιό της, Μπέρνι Σάντερς, με τον οποίο θα συναντηθεί αύριο στο Λευκό Οίκο, μετά από αίτημα του τελευταίου.

«Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Γερουσιαστή Σάντερς για τη δραστηριοποίηση εκατομμυρίων Αμερικανών μέσω της δέσμευσής του, σε θέματα όπως η καταπολέμηση των ανισοτήτων στα εισοδήματα, αλλά και η επιρροή ειδικού ενδιαφέροντος που άσκησε ο Σάντερς στην αμερικανική πολιτική ζωή», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Πολιτικοί αναλυτές βλέπουν τις κινήσεις του πρόεδρου Ομπάμα ως προσπάθεια διαφύλαξης της ενότητας στους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος.

Κλίντον: «Ορόσημο» η ανάδειξη μιας γυναίκας ως προεδρικής υποψήφιας

Σε δηλώσεις της η Χίλαρι Κλίντον τόνισε ότι η εκλογή μιας γυναίκας ως προεδρικής υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος αποτελεί ορόσημο.

Δήλωσε ακόμη ότι θέλει να δώσει συγχαρητήρια στον Μπέρνι Σάντερς για τη διεξαγωγή της πρεκλογικής εκστρατείας. Όπως είπε, η συζήτηση που άνοιξε ο Σάντερς για την ανισότητα των εισοδημάτων ήταν καλή για το Δημοκρατικό Κόμμα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις προβλέψεις αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων η Κλίντον αναμένεται να είναι νικήτρια στους προκριματικούς κύκλους που πραγματοποιήθηκαν στη Νότια Ντακότα και στο Νέο Μεξικό.

Αντιθέτως, ο Μπέρνι Σάντερς εκτιμάται ότι θα νικήσει στον προκριματικό κύκλο στη Βόρεια Ντακότα, σύμφωνα με πρόβλεψη του τηλεοπτικού δικτύου CNN, αλλά και του AP.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή