Ανοιχτή στήριξη Ομπάμα σε Κλίντον σύντομα «βλέπουν» αμερικανικά ΜΜΕ

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 22:14
UPD:22:16
EPA/OLIVIER DOULIERY

Η κ. Κλίντον αναμένεται πάντως να εξασφαλίσει και μαθηματικά το χρίσμα την Τρίτη, όταν διεξαχθούν εσωκομματικές ψηφοφορίες σε έξι πολιτείες (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας της πρώην πρώτης κυρίας και πρώην υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής του, Χίλαρι Κλίντον πιθανόν εντός της εβδομάδας, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τον αντίπαλό της, τον γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς, να εγκαταλείψει την προσπάθειά του για το χρίσμα του κόμματος, σύμφωνα με τους New York Times και το CNN.

Αν και ήδη ο κ. Ομπάμα έχει κάνει σχόλια που άφηναν να εννοηθεί πως θα προτιμούσε την επικράτηση της κ. Κλίντον στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ο απερχόμενος πρόεδρος έχει ως σήμερα αποφύγει να εκδηλώσει ανοιχτά την υποστήριξή του στο πρόσωπό της.

Αντ' αυτού, επικεντρώθηκε ως τώρα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας σε επιθέσεις εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ.

Η κ. Κλίντον αναμένεται πάντως να εξασφαλίσει και μαθηματικά το χρίσμα την Τρίτη, όταν διεξαχθούν εσωκομματικές ψηφοφορίες σε έξι πολιτείες.

Παρόλο που απέχει πολύ σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αντιπροσώπων που χρειάζεται για να κερδίσει το χρίσμα, ο κ. Σάντερς δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τη μάχη ως την τελευταία στιγμή, δηλαδή ώσπου να αρχίσει το εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών τον Ιούλιο.

Υποστηρικτές της κ. Κλίντον ανέφεραν από την πλευρά τους πως ο κ. Σάντερς θα όφειλε να αναγνωρίσει τη νίκη της και να αναλάβει πρωτοβουλία για να συσπειρωθεί το κόμμα γύρω από την υποψηφιότητά της.

Η κ. Κλίντον έχει εξασφαλίσει 2.537 αντιπροσώπους στο συνέδριο και της χρειάζονται μόλις 26 ακόμη ώστε να φθάσει τον αριθμό των 2.383 που απαιτούνται για να εξασφαλίσει το χρίσμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή