LIVE: Η συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό

Σάββατο, 07 Μαΐου 2016 16:47
UPD:17:18
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
A- A A+

Με τοποθετήσεις βουλευτών όλων των κομμάτων συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό - φορολογικό. 

Η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο Κυριακή, οπότε και θα τεθεί προς ψήφιση, με ονομαστική ψηφοφορία, το βράδυ.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση σήμερα αναμένεται να διαρκέσει έως τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ την Κυριακή θα επαναληφθεί από τις 10 το πρωί και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 10 το βράδυ. 

Κατά την έναρξη η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπέβαλε ένσταση αντισυνταγματικότητας, η οποία υποστηρίχθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Ανδρέας Λοβέρδος δόμησε την ένστασή του κόμματός του στην παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας, καθώς με το νέο ασφαλιστικό σύστημα παρέχονται ίδιες παροχές υγείας παρόλο που θα καταβάλλονται από τους εργαζόμενους διαφορετικές εισφορές.

Αντικρούοντας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σπύρος Λάππας, επικαλέστηκε σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ περί δικαιώματος του νομοθέτη να παρεμβαίνει όταν υπάρχει θέμα βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού Συστήματος. Ο δε βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, τόνισε πως πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος.

Το άρθρο του Συντάγματος περί κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι στους ασθενέστερους, επικαλέστηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αντικρούοντας την αντισυνταγματικότητα και τονίζοντας πως βάσει αυτής της αρχής μπορεί να επιβαρυνόμαστε όλοι ανάλογα με τις οικονομικές μας δυνάμεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή