Στην Ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για ασφαλιστικό - φορολογικό

Σάββατο, 07 Μαΐου 2016 10:18
UPD:14:47
Eurokinissi/ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αφότου απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε υποβάλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και υποστήριξαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης, ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης πρότεινε η συζήτηση να γίνει ενιαία, επί της αρχής, επί των αρθρων και επί των τροπολογιών.

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί και αύριο Κυριακή, οπότε και θα τεθεί προς ψήφιση, με ονομαστική ψηφοφορία, το βράδυ.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση σήμερα αναμένεται να διαρκέσει έως τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ την Κυριακή θα επαναληφθεί από τις 10 το πρωί και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 10 το βράδυ. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης ζήτησε την κατάθεση αναλογιστικής μελέτης, καθώς και να προσέλθει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου, όπως είπε, να δώσει εξηγήσεις για την τροπολογία που αφορά το αφορολόγητο. 

Απαντώντας ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι έχει κατατεθεί η αναλογιστική μελέτη, ενώ απέρριψε τα περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα συνταγματικό εμπόδιο.

Από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης χαρακτήρισε απαράδεκτη και προκλητική την πράξη της κυβένρησης «να φέρει ένα τέτοιο νομοσχέδιο μέσα στο Σαββατοκύριακο». «Αν νομίζει ότι θα εμποδίσει τις κινητοποιήσεις κάνει μεγάλο λάθος, θα τα πληρώσει πολύ ακριβά το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε.

Προανήγγειλε ακόμη ότι το κομμα του θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, έκανε λόγο για «αναλογιστική» σφαγή της κοινωνικής ασφάλισης και ζήτησε απόσυρση του νομοσχεδίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή