Μπάσκετ: Υποβιβάστηκε η Καβάλα, τρίτος ο Άρης

Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 19:56
UPD:19:58
INTIME SPORTS/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στην Τρίπολη ο Αρκαδικός φάνηκε συνεπής και ισάξιος των περιστάσεων, νίκησε 74-68 την Καβάλα και της… άλλαξε κατηγορία, αλλά δεν κατόρθωσε να χαρεί όσο θα ήθελε μετά τη νίκη των Τρικάλων.

A- A A+

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «θανάτου» επισημοποιήθηκε σήμερα, με την Καβάλα να χάνει στην Τρίπολη από τον Αρκαδικό και να αποχαιρετά την Α1, την ώρα που ο Άρης με τη νίκη του στο Ρέθυμνο είναι οριστικά τρίτος.

Στην Τρίπολη ο Αρκαδικός φάνηκε συνεπής και ισάξιος των περιστάσεων, νίκησε 74-68 την Καβάλα και της… άλλαξε κατηγορία, αλλά δεν κατόρθωσε να χαρεί όσο θα ήθελε μετά τη νίκη των Τρικάλων.

Η ομάδα της Πελοποννήσου θα πρέπει να περιμένει έως και την τελευταία αγωνιστική, κινδυνεύοντας πάντα με υποβιβασμό παρά την εξαίρετη πορεία του στο β΄ γύρο του πρωταθλήματος. Ο Αρκαδικός πρέπει να νικήσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για να σωθεί σίγουρα, διαφορετικά θα πρέπει να χάσει ο Κόροιβος στην Αμαλιάδα. 

Στο Λαύριο, οι Μπράουν και Ρόμπινσον σκόραραν τους 48 από τους πόντους της ομάδας τους, στη νίκη των Τρικάλων με 80-75 επί της ομώνυμης ομάδας. Το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη εξασφάλισε με αυτό τον τρόπο και μαθηματικά την παραμονή στην Α1.

Στο Ρέθυμνο, το παιχνίδι της γηπεδούχου ομάδας με τον Άρη ήταν ντέρμπι σχεδόν ως το τέλος του, με τους «κίτρινους» να φτάνουν στη νίκη με 88-83 στο τέλος και να εξασφαλίζουν την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο.

Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ του Σούλη Μαρκόπουλου νίκησε με 92-78 τον Κόροιβο, παραμένει στη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης και άφησε την ομάδα της Ηλείας και τον γιο του κόουτς του «Δικέφαλου», Χάρη, να αγωνιά ως το τέλος για την παραμονή.

Την τελευταία αγωνιστική ο Κόροιβος χρειάζεται νίκη επί του Λαυρίου εντός έδρας, να χάσει ο Αρκαδικός στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και να νικήσουν τα Τρίκαλα τον Απόλλωνα Πατρών στην έδρα τους, για να μην προκύψει τριπλή ισοβαθμία που ευνοεί την ομάδα της Τρίπολης.

Η Κηφισιά, τέλος, σημείωσε την πέμπτη φετινή εκτός έδρας νίκη επικρατώντας στη Ρόδο με 90-87 του Κολοσσού και υποχρεώνοντας τους «θαλασσί» στην πέμπτη ήττα στο «Βενετόκλειο» κατά την τρέχουσα περίοδο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις