Τζόρτζεβιτς: Δεν υπολογίζεται για φέτος ο Παππάς

Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 17:32
UPD:03/04/2016 02:09
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς.

A- A A+

Εφ΄ όλης της ύλης μίλησε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στην κάμερα της NOVA, απαντώντας σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ερωτήσεις όπως για την παραμονή του Έλιοτ Ουίλιαμς, το θέμα του Παππά και την εξαγγελθείσα αποχώρηση του Διαμαντίδη.

Για τον Έλληνα διεθνή γκαρντ ανέφερε ότι «είναι από τους καλύτερους, αν όχι καλύτερος. Το ευχαριστιέται αυτό που κάνει και ειδικά αυτούς τους τελευταίους μήνες. Είναι πολύ ταπεινός. Κάνουμε πλάκα ότι του έχουμε ένα τριετές πλάνο για να τον κρατήσουμε, αλλά δεν θέλω να γίνω πιεστικός».

Όπως τόνισε ο «Σάλε» αναφερόμενος σε αυτή την ιδιαίτερη περίπτωση «θα προσπαθήσω πολύ σκληρά για να τον πείσω να μείνει. Θα του εξηγήσω πόσο σημαντικός είναι για το μπάσκετ και όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό. Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε στο μπάσκετ. Είμαστε όλοι τυχεροί που τον έχουμε και ο Δημήτρης πρέπει να το προσφέρει αυτό το βράδυ και στους αντιπάλους»

Ο Τζόρτζεβιτς ρωτήθηκε για τη λαχτάρα των «πράσινων» οπαδών να δουν την ομάδα τους να επιστρέφει σε ένα φάιναλ 4. «Αισθάνομαι τη δίψα τους και κυρίως όταν είναι εδώ, στα δύσκολα, έπειτα από κάποιες απρόσμενες ήττες. Το αντιλήφθηκα το απίστευτο δέσιμο των οπαδών με τον οργανισμό του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτή τη στήριξή τους» απάντησε. 

Για τον Ουίλιαμς είπε: «Ελπίζω να αποδεχθεί την πρόταση που του έχουμε φέρει στο τραπέζι. Ακόμα δεν έχει δείξει τίποτα και ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε για πολλά χρόνια στην Ευρώπη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Σκέφτεται πάντα το μπάσκετ και έχει τρομερά πρότυπα, τον Λεμπρόν, τον Κόμπε και τον Πένι Χαρνταγουέι»

Για τον Ολυμπιακό και αν υπάρχουν ομοιότητες με Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρα δήλωσε ότι «υπάρχουν ομοιότητες, και στη Σερβία και στην Ελλάδα το πάμε στα άκρα. Έχουν γίνει πολύ καλά παιχνίδια μέχρι τώρα. Όλοι έχουμε μια περιέργεια για το τι θα γίνει στους τελικούς, ανάμεσά τους κι εγώ και ανυπομονώ για αυτά τα ματς»

Όσο για το γνωστό θέμα με τον Νίκο Παππά; «Είναι κάποια πράγματα που παραμένουν μέσα στην ομάδα. Δεν περιμένουμε φέτος τον Παππά, αν και κυρίως εξαρτάται από εκείνον. Ωστόσο, για φέτος δεν τον υπολογίζουμε και θα δούμε από του χρόνου. Ξαναλέω όμως ότι εξαρτάται από εκείνον»

Ως προς τους παίκτες που ξεχώρισε στην καριέρα του απαρίθμησε τους «Γκάλη και ο Πέτροβιτς. Μεγαλύτερος συμπαίκτης ο Ντανίλοβιτς. Ο καλύτερος παίκτης ως προπονητής ο Διαμαντίδης. Καλύτερος συμπαίκτης ο Σάριτς και αντίπαλο δεν μπορώ να ξεχάσω τον Μαρτσουλιόνις»

Ο Τζόρτζεβιτς ρωτήθηκε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο«Τα πράγματα που κάνει τα έκανε μόνο ο Κιριλένκο και ο Κούκοτς. Αυτούς μου θυμίζει, αν και ο Κούκοτς ήταν ένα εξωπραγματικό ταλέντο. Η λογική του Κιριλένκο είναι πιο κοντά στον Γιάννη. Είναι εξαιρετικός και θα ήθελα να τον κοουτσάρω» απάντησε.

«Πρέπει τέτοιους παίκτες να τους αφήσεις ελεύθερους και να μην τους βάλει σε καλούπι. Όπως ο Διαμαντίδης ή ο Παπαλουκάς που είχαν τρομερή αντίληψη του παιχνιδιού. Δεν είναι τρελός ο Κιντ που τον βάζει πλέι μέικερ. Θέλει να του μάθει τομείς του παιχνιδιού και να βελτιωθεί σε αυτούς. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι κι όλα μπορούν να συμβούν» συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις