Champions League: Ο «νόμος» του Λίνεκερ στο Μόναχο και η Μπάγερν στους «8»

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 00:16
UPD:00:30
EPA/ANDREAS GEBERT

Στιγμιότυπο του αγώνα.

A- A A+

Ο Γκάρι Λίνεκερ είχε κάποτε διατυπώσει το πιο πολυγραμμένο κλισέ στην ιστορία του αθλήματος, όταν είπε ότι «το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό παιχνίδι, στο οποίο 22 παίκτες κυνηγούν μια μπάλα για 90 ή 120 λεπτά και στο τέλος νικούν πάντα οι Γερμανοί»

Η Μπάγερν φρόντισε λοιπόν να επιβεβαιώσει απόψε μια ρήση που τείνει να μετουσιωθεί σε αξίωμα, καθώς μπαίνοντας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του επαναληπτικού με τη Γιουβέντους βρισκόταν εκτός των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο σημείο εκείνο, όμως, η «συστημένη» σέντρα του Κομάν, η είσοδος του οποίου άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού καθώς αποδείχθηκε ο «κρυφός άσος» του Πεπ Γκουαρντιόλα μιας και διέλυσε τη δεξιά πτέρυγα των Ιταλών, βρήκε τον Μίλερ στο δεύτερο δοκάρι κι εκείνος με κεφαλιά ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα γράφοντας το 2-2 και στέλνοντας το ματς στην παράταση!

Το δύσκολο είχε γίνει για τους Βαυαρούς, οι οποίοι στο ημίωρο που ακολούθησε δεν είχαν πρόβλημα να βάλουν άλλα δύο γκολ στους αποσβολωμένους παίκτες του Μαξ Αλέγκρι και να φτάσουν σε μια επική πρόκριση με 4-2, ανατρέποντας το 0-2 με το οποίο είχαν βρεθεί να χάνουν από το πρώτο ημίχρονο, σε ένα παιχνίδι πανομοιότυπο με εκείνο στο Τορίνο, όταν οι Γερμανοί είχαν βρεθεί μπροστά με το ίδιο σκορ στα πρώτα 45 λεπτά.

Ο Πογκμπά στο 6ο και ο Κουαδράδο στο 28ο λεπτό έδωσαν μεγάλο προβάδισμα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, κάνοντας την «κολασμένη» έως τότε «Αλιάνζ Αρένα» να μοιάζει με... εκκλησία. Οι «μπιανκονέρι» είχαν κι άλλες δύο καλές ευκαιρίες για το 0-3 (Μοράτα, Κουαδράδο),  που θα σήμαινε το «θάνατο» της Μπάγερν, αλλά δεν τη «σκότωσαν» και εν τέλει το πλήρωσαν ακριβά.

Οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να μειώσουν στο 73΄ ύστερα από έξοχη σέντρα του Ντόουγκλας Κόστα και κεφαλιά του Λεβαντόφσκι, με αποτέλεσμα από εκείνο το σημείο και ύστερα το γήπεδο να... γείρει προς την εστία του Μπουφόν. Η Μπάγερν πίεσε, πολιόρκησε, δεν τα παράτησε ποτέ και έφτασε στο 2-2 με τον Μίλερ στην παράταση, όπως προαναφέρθηκε.

Με το ηθικό και την ψυχολογία στον ουρανό του... Μονάχου από την απίστευτη γι΄ αυτούς εξέλιξη του αγώνα, σε συνδυασμό με την εμφανή απογοήτευση των Ιταλών, οι Βαυαροί «πετούσαν» στην παράταση και ολοκλήρωσαν τη σούπερ ανατροπή σκοράροντας άλλα δύο γκολ σε ένα δίλεπτο, με τον Τιάγκο Αλκάνταρα στο 108΄ και τον Κομάν στο 110΄.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις