Champions League: Η «αγία τριάδα» έστειλε την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 23:40
UPD:23:56
EPA/ALEJANDRO GARCIA

Στιγμιότυπο του αγώνα Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα.

A- A A+

Στο... ρελαντί προκρίθηκε η Μπαρτσελόνα στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μετά τη νίκη με 2-0 στην Αγγλία επί της Άρσεναλ νίκησε απόψε τους «κανονιέρηδες» και στη Βαρκελώνη, με 3-1, χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα.

Η κάτοχος του τίτλου αύξησε σε 38 αγώνες το αήττητο σερί της, ενώ παράλληλα προκρίθηκε στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA για ένατη κατά σειρά χρονιά και συνολικά 20ή στην ιστορία της, ενώ το συγκρότημα του Αρσέν Βενγκέρ αποκλείστηκε από τους «8» για έκτη συνεχή σεζόν!

Το 2-0 στο Λονδίνο έκανε πολύ απλά τα πράγματα για τους Καταλανούς, που απλά έπρεπε να διαχειριστούν αυτό το αποτέλεσμα κι αυτή ήταν μια εύκολη υπόθεση για τους παίκτες του Λουίς Ενρίκε, οι οποίοι το έχουν κάνει και με πιο δυνατούς αντίπαλους. 

Ο Νεϊμάρ άνοιξε το σκορ για την Μπαρτσελόνα στο 18ο λεπτό, με την Άρσεναλ να πρέπει να ανέβει βουνό από εκεί και ύστερα, παρότι ο Ελνενί ισοφάρισε στο 51΄από ασίστ του Σάντσες κι έδωσε κάποιες ελπίδες στην ομάδα του, που χρειαζόταν πια άλλα δύο γκολ για να προκριθεί.

Μπροστά στην υποψία του κινδύνου, όμως, η «Μπάρτσα» ανέβασε εκ νέου «στροφές» και ξαναπήρε προβάδισμα με ένα εκπληκτικό γκολ του Λουίς Σουάρες στο 65΄, το 43ο φετινό για τον μεγάλο Ουρουγουανό στράικερ (!), ενώ στο 88΄ ο Λιονέλ Μέσι έντυσε με μια «ομορφιά» τη νίκη της ομάδας του, «σκάβοντας» την μπάλα με το αριστερό πάνω από τον Οσπίνα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις