Champions League: Στα προημιτελικά η Ατλέτικο, απέκλεισε στα πέναλτι την Αϊντχόφεν

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 00:33
UPD:01:03
EPA/JUANJO MARTIN

Στιγμιότυπο του αγώνα.

A- A A+

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει αναγάγει σε... θρίλερ την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κατά την τελευταία διετία, καθώς πέρυσι απέκλεισε την Μπάγερ Λεβερκούζεν στα πέναλτι και απόψε έκανε το ίδιο απέναντι στην Αϊντχόφεν.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα στο «Βιθέντε Καλντερόν» αλλά και η παράταση έληξαν 0-0, ακριβώς όπως και στο «Φίλιπς Στάντιον» δηλαδή, κι έτσι μοιραία η πρόκριση κρίθηκε από τα 11 μέτρα.

Με τις δύο ομάδες να έχουν σουτάρει από 7 εύστοχα πέναλτι ο Νάρσινγκ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι αλλά ο πολύπειρος Χουανφράν δεν λάθεψε ύστερα, στέλνοντας την ομάδα του στις οκτώ καλύτερες της Ευρώπης με σκορ 8-7.

Η ομάδα του Φιλίπ Κοκού έδωσε μια μεγάλη μάχη, κόντεψε να ανατρέψει τα προγνωστικά κρατώντας στο «μηδέν» για δύο αγώνες έναν αντίπαλο ανώτερό της αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρος της, ειδικά στα πέναλτι καθώς ο τερματοφύλακάς της, ο Ζουτ, βρήκε την μπάλα σε δύο - τρία χτυπήματα αλλά δεν κατόρθωσε να της εκτρέψει πορεία.

Αντίθετα, ο Όμπλακ σε αρκετά χτυπήματα έμεινε... όρθιος, αλλά ο Νάρσινγκ δεν εκμεταλλεύτηκε την κακή ψυχολογία του αντίπαλου τερματοφύλακα επιλέγοντας να σουτάρει ψηλά, με τη γνωστή κατάληξη στο μοναδικό άστοχο από τα συνολικά 16 πέναλτι που εκτελέστηκαν.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα η Αϊντχόφεν έφτασε απέναντι στο γκολ στο 58ο λεπτό, όταν το σουτ του Λοκάντια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με τη συμβολή και του Όμπλακ, ενώ το ίδιο συνέβη στο 86΄ στην απέναντι εστία, όταν ο «κεραυνός» του Φερνάντο Τόρες τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Από τα 11 μέτρα ευστόχησαν επίσης για την Ατλέτικο οι Γκριεζμάν, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Τόρες, Χιμένες και Φιλίπε Λουίς, ενώ για τους Ολλανδούς σκόραραν οι Φαν Χίνκελ, Γκουαρδάδο, Πρέπερ, Μπρούμα, Μορένο και Αρίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις