Super League: Ντέρμπι «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016 08:30
UPD:08:36
INTIME SPORTS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Το ελληνικό «classico», Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, είναι το ματς που συγκεντρώνει επάνω του όλα τα «φώτα» από το σημερινό «κυρίως πιάτο» της 26ης αγωνιστικής της Super League.

Απόψε (19:30) στο γήπεδο Καραϊσκάκη οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα συναντηθούν για πρώτη φορά στη σεζόν μιας και το παιχνίδι του πρώτου γύρου δεν έγινε ποτέ λόγω των γνωστών γεγονότων της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. 

Οι Πειραιώτες έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο από την 24η ημέρα, οι «πράσινοι» κυνηγούν το καλύτερο πλασάρισμα στα play offs, ωστόσο, το ματς αυτό ανεξάρτητα από τη βαθμολογική θέση και την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων είναι αυτό που καθηλώνει πάντα τον φίλαθλο κόσμο της χώρας.

Στην προκειμένη περίπτωση η διεξαγωγή του έρχεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τα κρούσματα βίας που σημειώθηκαν πρόσφατα στην Τούμπα και τα όσα ακολούθησαν με τη διακοπή του Κυπέλλου και την προσπάθεια των «τριών» (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) για την αλλαγή της ηγεσίας στην ΕΠΟ και στη διαιτησία.

Το ντέρμπι στο κατάμεστο Καραϊσκάκη αναμένεται  με μεγάλη αγωνία, όχι μόνο από τις δύο ομάδες, αλλά και από όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, καθώς και από την Πολιτεία που καλείται άμεσα να πάρει αποφάσεις για το… αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι δύο ομάδες είναι πανέτοιμες για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο (ο Ολυμπιακός προέρχεται από αποχή δύο εβδομάδων μιας και αναβλήθηκε το ματς της 25ης ημέρας με τον Ηρακλή) και να διεκδικήσουν τη νίκη, περισσότερο, όπως προαναφέραμε για το γόητρό τους.

Η έκπληξη από πλευράς του Μάρκο Σίλβα ήταν ο αποκλεισμός του Σεμπά, την θέση του οποίου στην αποστολή πήρε ο Ερνάνι. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε τους τραυματίες, Ντουρμάζ, Ζντίελαρ, Ελαμπντελαουΐ και Μπουχαλάκη.

Ένα άκρως σημαντικό πρόβλημα προέκυψε την τελευταία στιγμή στον Παναθηναϊκό με τον αποκλεισμό του Ράσμους Τελάντερ. Ο Δανός κεντρικός αμυντικός ταλαιπωρείται από ίωση και δε συμμετέχει στην αποστολή και την θέση του στο κέντρο της άμυνας δίπλα στο Μολέδο αναμένεται να πάρει ο Ταυλαρίδης, εκτός κι αν ο Στραματσόνι επιλέξει να γυρίσει πίσω τον Κουτρουμπή.

Επίσης εκτός έμειναν και οι Μπουμάλ, Σάντσεθ, αλλά και ο Εβαντζελίστα για λόγους τακτικής και μόνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις