Euroleague: Ήττα στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός από τον Ερυθρό Αστέρα (67-69)

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 23:12
UPD:23:24
A- A A+

Την πρώτη του ήττα μετά από 5 παιχνίδια και 4η σε 10 ματς του Top 16 της Euroleague γνώρισε απόψε ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα με 67-69.

Τραγικός επιθετικά ήταν ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλε στο τελευταίο 10λεπτο και την απίστευτη εμφάνιση του Ελιοτ Ουίλιαμς που πήγε μόνος τους να πάρει το ματς, ηττήθηκε δίκαια από μία ομάδα που χάρις στην «ολική επαναφορά» της στην 3η περίοδο έφτασε στην 6η της νίκη και υπερτερεί στην ισοβαρθμία των «πρασίνων» μετά το «διπλό» που έκανε μέσα στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός έπεσε στην 4η θέση του ομίλου, ενώ οι Σέρβοι ανέβηκαν στην 3η και ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκριση στα play offs.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό η περίπτωση να πάρει την 2η θέση η ελληνική ομάδα απομακρύνεται πάρα πολύ και το πλεονέκτημα πάει στον Ερυθρό Αστέρα. Πλέον, το ματς της ερχόμενης εβδομάδας με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο ΟΑΚΑ είναι «τελικός» για το «τριφύλλι» εάν θέλει να παραμείνει στο... κόλπο της 2ης θέσης που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα play offs.

Παρότι δεν ξεκίνησε καλά το ματς ο Παναθηναϊκός κι έκανε περίπου 4 λεπτά να πετύχει καλάθι και παρά τα 7 λάθη που έκανε στο πρώτο 10λεπτο, κατάφερε μέσα από την εξαιρετική του άμυνα να πάρει διαφορά +8 στο τέλος της περιόδου (18-10) και να ελέγχει απόλυτα το ματς.

Το μεγάλο πρόβλημα των «πρασίνων», όμως, ήταν η αστοχία τους έξω από τη γραμμή των 6.75 (1/11 τρίποντα). Μόνο ο Γκιστ ευστόχησε σε τρίποντο στα πρώτα 20 λεπτά, ενώ από την άλλη οι «πράσινοι» υπέπεσαν σε πολλά φάουλ με τον Ραντούλιτσα να κάνει γρήγορα τρία και να κάθεται αρκετή ώρα στον πάγκο, ενώ ήταν καλός επιθετικά όσο έπαιξε (6 πόντους).

Η ελληνική ομάδα κατάφερε να ξεφύγει μέχρι και 9 πόντους, αλλά οι Σέρβοι με το μπόνους των βολών μείωσαν σιγά-σιγά και το ημίχρονο βρήκε το «τριφύλλι» στο +3 (31-28). Ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ καλή άμυνα, βρέθηκε ακόμη και στο +9, αλλά είναι κακός επιθετικά με 1/11 τρίποντα. Το +3 του πρώτου 20λεπτου αφήνει «ανοικτούς λογαριασμούς» στο δεύτερο μέρος και για τις δύο ομάδες. 

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στο διάστημα αυτό ήταν ο Τζέιμς Γκιστ με 9 πόντους. Οι «πράσινοι» δεν πήραν βοήθειες στιο σκοράρισμα από τους Ουίλιαμς, Καλάθη, Κούζμιτς (από 2 ο καθένας), ενώ στο ντεμπούτο του ο Βινς Χάντερ είχε σημαντική προσφορά με 4.

Με επιμέρους σκορ 25-11 στην 3η περίοδο οι γηπεδούχοι έφεραν τα πάνω κάτω στο ματς. Ο εκπληκτικός Κίνσεϊ με 19 πόντους συνολικά ήταν μία ομάδα μόνος του και ήταν αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στο «τριφύλλι». Ο Αμερικανός έκανε ό,τι ήθελε στο τρίτο 10λεπτο και με συνεχόμενους πόντους «έριξε στα σχοινιά» τους «πράσινους», που έφτασαν στο -11 (42-53) κα μέσα σε 10 λεπτά που απέμεναν έπρεπε να «ανέβουν ένα βουνό».

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς το «πήρε προσωπικά» και με 11 από τους 14 πόντους της ελληνικής ομάδας στο ξεκίνημα της περιόδου έφερε το ματς στα ίσια (55-55). Στο σημείο εκείνο οι Σέρβοι έκαναν επι μέρους 8-2 και ξέφυγαν 63-57, αλλά και πάλι με τον Αμερικανό να κάνει τρελά πράγματα ο Παναθηναϊκός πλησίασε σε απόσταση αναπνοής 64-63. Η ομάδα του Ράντονιτς ήταν ψύχραιμη στις βολές που εκτέλεσε και με το «γκολ-φάουλ» του Μίλερ «καθάρισε» το παιχνίδι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις