Euroleague: Ματς-κλειδί για την 2η θέση δίνει απόψε στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 08:31
UPD:08:45
INTIME SPORTS/VILLA

Φωτογραφία αρχείου. 

A- A A+

Παιχνίδι από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθεί εάν ο Παναθηναϊκός θα παίξει την 2η θέση την ερχόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν είναι το αποψινό για τους «πράσινους» κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στην «Κόμπανκ Αρένα» (21:00, Novasports).

Χθες το βράδυ η Φενερμπαχτσέ του Ομπράντοβιτς νίκησε στο Κράσνονταρ τη Λοκομοτίβ, γεγονός που άλλαξε άρδην τις ισορροπίες στο γκρουπ όπου συμμετέχει και το «τριφύλλι». Η ήττα για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αποδειχθεί μεγάλο «δώρο» στον Παναθηναϊκό, αρκεί η ελληνική ομάδα να νικήσει σήμερα το βράδυ στην «καυτή» έδρα των Σέρβων.

Μετά από 9 ματς στο Top 16 της Euroleague ο Παναθηναϊκός μετράει 6 νίκες, μια περισσότερη από το σημερινό αντίπαλό του. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραίου είχαν φύγει με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ, κάτι που σημαίνει πως εφόσον επικρατήσουν και σήμερα, τότε θα μπουν αυτοί σε «θέση οδηγού» για την 2η προνομιούχο θέση που δίνει το πλεονέκτημα έδρα στα play offs.

Κατά συνέπεια για το συγκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς η αποψινή μάχη μπροστά σε 10.000 φανατικούς οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα είναι καθοριστική και η νίκη μονόδρομος. Σε περίπτωση ήττας οι «πράσινοι» θα περιοριστούν στο «κυνήγι» της 3ης ή, 4ης θέσης του γκρουπ, που σημαίνει ότι στους προημιτελικούς θα έχουν μειονέκτημα έδρας.

Εκτός του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου που λόγω στομαχικών διαταραχών αποκλείστηκε από την αποστολή, εκτός για λόγους τακτικής έμεινε και ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Κανονικά συμμετέχει στην 12άδα ο Βινς Χάντερ, ο οποίος ακόμη δεν έχει κάνει το ντεμπούτο του σε επίσημο ματς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις