Τραμπ: Δεν φταίω εγώ για την αποχώρηση Μπους

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 21:50
UPD:21:58
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

O υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τους τελευταίους μήνες δεν εφείδετο προσβολών εναντίον του αντιπάλου του, Τζεμπ Μπους - κάποτε φαβορί στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο - αρνήθηκε να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη για την απόσυρση του πρώην κυβερνήτη της Φλόριντας από τη μάχη.

«Απλά δεν γνωρίζω τι τον έπιασε», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο κ. Τραμπ, ο οποίος επικράτησε άνετα στις προκριματικές εκλογές του κόμματός του στη Νότια Καρολίνα.

O μεγιστάνας είχε επανειλημμένα εξαπολύσει λεκτικές επιθέσεις εναντίον του Τζεμπ Μπους, χαρακτηρίζοντάς τον «αδύναμο», «μαλθακό» και «μια ντροπή» για την πολιτική δυναστεία των Μπους.

CNN

Την Κυριακή, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην αποχώρηση του κ. Μπους, ο οποίος ανακοίνωσε το Σάββατο το βράδυ ότι αναστέλλει την εκστρατεία του αφού κατετάγη τέταρτος στη Νότια Καρολίνα.

«Ο Τζεμπ έδωσε σκληρή μάχη», τόνισε ο δισεκατομμυριούχος.

«Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για εκείνον. Αυτό είναι όλο», προσέθεσε.

Ο Τζεμπ Μπους, ο οποίος διατεινόταν ότι ήταν ο μοναδικός υποψηφίος που θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί επί ίσοις όροις με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορούσε για έλλειψη ιδεών, καταφέρθηκε το Σάββατο το βράδυ εναντίον του. «Παρά τα όσα ενδεχομένως έχετε ακούσει, οι ιδέες έχουν αξία. Η πολιτική μετράει», είπε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή