Νίκη Κλίντον έναντι του Σάντερς στη Νεβάδα

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 07:12
UPD:17:26
REUTERS/DAVID BECKER
A- A A+

Νικήτρια στην εσωκομματική αναμέτρηση στη Νεβάδα αναδείχθηκε η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία κατάφερε να επικρατήσει με σχετική δυσκολία έναντι του αντιπάλου της, Μπέρνι Σάντερς, σύμφωνα με στατιστικές προβολές των τηλεοπτικών δικτύων Fox News και MSNBC.

Με τις ψήφους στο 65% των τμημάτων να έχουν καταμετρηθεί, η Κλίντον προηγείται συγκεντρώνοντας το 52,2% των ψήφων, έναντι ενός 47,8% για τον Σάντερς. Η καταμέτρηση καθυστέρησε λόγω της απρόσμενα μεγάλης συμμετοχής.

EURONEWS

Τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox News και MSNBC προέβλεψαν νίκη της Κλίντον. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο Twitter «αυτή η νίκη είναι δική σας», ευχαριστώντας τους υποστηρικτές της.

Παρότι κέρδισε, το γεγονός ότι η Κλίντον εξασφάλισε τόσο μικρή διαφορά στη Νεβάδα, όπου ως πολύ πρόσφατα φερόταν να προηγείται με διψήφιο ποσοστό, αφήνει να εννοηθεί ότι η κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενδέχεται να είναι πολύ πιο μακρά και σκληρή απ' ό,τι προβλεπόταν. Ο Σάντερς κατέγραψε καλές επιδόσεις σε μια πολιτεία όπου οι μειονότητες αποτελούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή