Στην Ξάνθη το ντέρμπι της Θράκης, 1-0 τον Πανθρακικό

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 19:06
UPD:19:07
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Ο Πανθρακικός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την Ξάνθη, κι ας έπαιζε εκτός έδρας, όμως η νίκη πήγε στους γηπεδούχους που βρήκαν το γκολ για το τρίποντο στο 86ο λεπτό, καταδικάζοντας ουσιαστικά τους συντοπίτες της που παρέμειναν στους 14 βαθμούς.

Το ντέρμπι της Θράκης ήταν αποκαρδιωτικό στο πρώτο ημίχρονο, με το θέαμα να είναι ανάλογο. Αργός ρυθμός, πολλά λάθη, μηδέν αξιόλογες ευκαιρίες ήταν το σκηνικό, που εξόργισε σε κάποια στιγμή ακόμη και τον προπονητή της γηπεδούχου, Ρασβάν Λουτσέσκου.

Ουσιαστικά, η μοναδική φάση άξια αναφοράς στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα εν κινήσει σουτ του Ηλιάδη στο 44ο λεπτό, με την μπάλα να περνά περίπου ένα μέτρο πάνω από το δοκάρι του Ζαρόπουλου.

Εκ διαμέτρου αντίθετο ήταν το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, που άρχισε με δύο εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες. Στο 47΄ ο Νιέτο μπήκε στην περιοχή του Πανθρακικού από αριστερά και σούταρε αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε με τα πόδια, ενώ στο 51΄ και σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά ο Χασομέρης έπιασε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Ζαρόπουλο στην απόκρουση του αγώνα!

65' Τεράστια ευκαιρία για τον Πανθρακικό! Ο Πανθρακικός εξακολουθούσε να πατά καλύτερα στο χορτάρι των Πηγαδιών και στο 64΄ το σουτ του Ηλιάδη έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο επόμενο λεπτό η ομάδα της Κομοτηνής έχασε σπάνια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Στο 65΄, λοιπόν, από παραλίγο ολέθριο λάθος του Παπαστεριανού ο Ντιγκινί έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Χαβίτο έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ζαρόπουλος έκανε νέα σούπερ απόκρουση προκειμένου να κρατήσει το «μηδέν» για την ομάδα του, με του φίλους της Ξάνθης να χειροκροτούν τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι φιλοξενούμενοι, σε μια πολύ ωραία στιγμή.

Τελικά το ματς κρίθηκε από το τραγικό σφάλμα του Αθανασιάδη στο 86΄: ο γκολκίπερ του Πανθρακικού έκανε απίστευτα κακή έξοδο σε εκτέλεση κόρνερ, βρήκε «αέρα» και ο Παπαστεριανός από κοντά απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις