Super League: Ο Ολυμπιακός 4-0 τον Ατρόμητο και… βλέπει Αντερλεχτ

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 17:24
UPD:17:36
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Μετά από δύο σερί ήττες εντός κι εκτός των συνόρων (ΑΕΚ, Άντερλεχτ), ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα με 4-0 τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη για την 23η αγωνιστική της Super League και θέλει άλλη μία νίκη για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής της σεζόν 2015/2016 για 43η φορά στην ιστορία του (την ερχόμενη Κυριακή υποδέχεται τη Βέροια) .

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική από τον αντίπαλό της, που έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να ισοφαρίσει, πήρε αυτό που ήθελε με καλή εμφάνιση και, πλέον, στρέφει το ενδιαφέρον της στη ρεβάνς των «32» του Europa League με την Άντερλεχτ το βράδυ της επόμενης Πέμπτης στο φαληρικό γήπεδο.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι «βαρύ» για το συγκρότημα του Τραϊανού Δέλλα, βάσει της εικόνας που είχε για 65 λεπτά στο ματς. Οι Περιστεριώτες έχασαν πολλές και κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, πότε γιατί ήταν απρόσεκτοί στην τελική προσπάθεια και πότε… ελέω Ρομπέρτο που σε τρεις περιπτώσεις επιβεβαίωσε την κλάση του.

Με 8 νέα πρόσωπα, σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη στο «Κονστάντ Βάντε Στοκ» των Βρυξελλών κόντρα στην Άντερλεχτ, παρατάχθηκε εναντίον του Ατρόμητου ο Ολυμπιακός.

INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Μάρκο Σίλβα προέβη σε ριζικές αλλαγές επαναφέροντας στη μεσαία γραμμή τους Καμπιάσο, Ντομίνγκες, τον Πουλίδο στην κορυφή της επίθεσης αντί του «ντεφορμέ» Ιντέγε, ενώ στην άμυνα επέλεξε να ξεκινήσει τον Βούρο και παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στον Κολοβό.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση στα πρώτα λεπτά, πίεσαν αρκετά ψηλά κι αφού απείλησαν στο 4΄ με την κεφαλιά του Κασάμι (άουτ), στο 10΄ άνοιξαν το σκορ.

«Δράστης» του 1-0 ήταν ο Τσόρι Ντομίνγκες με δυνατό σουτ στη γωνία του Μπάρκα, ο οποίος άργησε λίγο να πέσει και με τον τρόπο αυτό η ομάδα του Μάρκο Σίλβα πήρε το προβάδισμα. Οι Περιστεριώτες, ένα λεπτό μετά, έχασαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Παπαδόπουλο, ο οποίος βρήκε τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο, αλλά το πλασέ του έφυγε παράλληλα με την εστία του Ισπανού πορτιέρε.

Στο 23΄ ο Κασάμι από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής κι ενώ ήταν εντελώς μόνος του έπιασε το συρτό σουτ κι έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, στη δεύτερη καλή στιγμή των γηπεδούχων στο παιχνίδι.

Από κει και πέρα το ματς εξελίχθηκε σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για τον Ατρόμητο. Στο 33΄ ο Ρομπέρτο έκανε τεράστια απόκρουση στην εξ επαφής κεφαλιά του Μπρίτο στο δεύτερο δοκάρι, ενώ 2 λεπτά μετά και πάλι ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού «απογειώθηκε» για να διώξει σε κόρνερ τον «κεραυνό» του Ούμπιδες. Αμέσως μετά το κόρνερ, ο Παπαδόπουλος βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στην «καρδιά» της μικρής περιοχής, αλλά η κεφαλιά που έπιασε δεν ήταν «γεμάτη» και η μπάλα έφυγε άουτ.

Το ημίχρονο έκλεισε με μία τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Κιβρακίδης «διάβασε» την φάση από τη διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Φουστέρ και Μπάρκα και κυριολεκτικά «πήρε τη μπουκιά από το στόμα» του Κολοβού που ήταν έτοιμος να σκοράρει σε άδεια εστία.

INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Ο Ατρόμητος έβγαινε πολύ επικίνδυνα στην αντεπίθεση, ωστόσο, οι παίκτες του έκαναν αβίαστα λάθη στην τελική πάσα κι όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο έβρισκαν πιο ανοιχτούς διαδρόμους οι «ερυθρόλευκοι».

Έτσι στο 65΄ από την ασίστ του Κασάμι, ο Πουλίδο μπήκε στην περιοχή από πλάγια, ο Μπάρκας έκανε κακή έξοδο και ο Μεξικανός με ωραίο τελείωμα πέτυχε το 2-0 (δεύτερο γκολ που σημειώνει στο πρωτάθλημα).  

Μετά το γκολ ο Ατρόμητος «παραδόθηκε άνευ όρων». Στο 73΄ ο Μπάρκας έκανε απίστευτη απόκρουσε στο βολέ του Φουστέρ από πολύ κοντά, ενώ ένα λεπτό μετά ο Καμπιάσο από το κόρνερ του Ντομίνγκες βρέθηκε στη μικρή περιοχή εντελώς αμαρκάριστος και δεν είχε κανένα πρόβλημα να πετύχει το 3-0.  

Πέντε λεπτά πριν το φινάλε κι ενώ προηγήθηκε νέα μεγάλη απόκρουση του Ρομπέρτο στο πλασέ του Μπρίτο, στην εξέλιξη του ματς ο Ιντέγε μπήκε στην περιοχή, έδωσε έτοιμο γκολ στον Φορτούνη και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με το 16ο γκολ «σφράγισε» τη μεγάλη νίκη της ομάδας του (4-0).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις