Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα - Τουσκ

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 10:11
UPD:11:43
SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στο Μέγαρο Μαξίμου. H συνάντηση πραγματοποιείται δύο ημέρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με αντικείμενο το προσφυγικό - μεταναστευτικό, αλλά και τα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε..

«Η επικείμενη Σύνοδος Κόρυφης καλείται να αντιμετωπίσει σοβαρές προκλήσεις, όπως η σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-Ε.Ε.. και το πρόβλημα των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών, το οποίο απαιτεί κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση με σεβασμό και αλληλεγγύη», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Πρωθυπουργός με αφορμή τη συνάντησή του με τον κ. Τουσκ.

«Συνάντηση (Αθήνα) με Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα εν όψει της συνόδου κορυφής για την παραμονή του Η.Β. στην Ε.Ε. και τη μετανάστευση» έγραψε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε μήνυμά του στα ελληνικά.

Εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Πέμπης και της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός έχει ανοίξει κύκλο επαφών με κύριο θέμα συζήτησης το προσφυγικό. Αύριο, Τετάρτη, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε μίνι σύνοδο, την οποία οργανώνουν η Γερμανία και η Γαλλία στην έδρα της μόνιμης αντιπροσωπείας της Αυστρίας στην Ε.Ε.. Στη σύνοδο, η οποία θα εστιάσει αποκλειστικά στο προσφυγικό, θα συμμετέχουν 11 χώρες και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στη διάρκεια της συνόδου ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει πιθανότατα και σε τριμερή συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή