Ford Focus RS: Αναγέννηση

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 19:28
UPD:19:28
A- A A+

Και μόνο το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι πελάτες έχουν, ήδη, κάνει πάνω από 3.100 παραγγελίες, ενώ άλλοι 250.000 έχουν διαμορφώσει ένα Focus RS μέσα από την σχετική εφαρμογή (configurator) στην ιστοσελίδα της Ford, δείχνει πόσο η νέα γενιά έχει απογειώσει, κυριολεκτικά, το κορυφαίο Focus.

Λανσάρει το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης All Wheel Drive της Ford Performance, προσφέροντας κορυφαίο στρίψιμο, συναρπαστικές επιδόσεις και απαράμιλλη οδηγική απόλαυση. Λανσάρει επίσης προηγμένες τεχνολογίες για σπορ επιδόσεις ενώ είναι το πρώτο Ford RS που εφοδιάζεται με επιλέξιμα προφίλ οδήγησης (Drive Modes)  -μεταξύ των οποίων το Drift Mode που επιτρέπει την ελεγχόμενη πλαγιολίσθηση ισχύος (Πρωτιά στη βιομηχανία)- και έλεγχο εκκίνησης Launch Control. Με μία ειδικά σχεδιασμένη έκδοση του νέου κινητήρα 2.3L EcoBoost της Ford απόδοσης 350 ίππων, το νέο RS είναι το ταχύτερο όλων των εποχών, επιταχύνοντας από 0-100 χλμ/ώρα σε 4,7 δεύτερα μέχρι την τελική ταχύτητα των 266 χλμ/ώρα.

«Το νέο Focus RS είναι ένα σοβαρό μηχάνημα με τεχνολογία υψηλών επιδόσεων και καινοτόμο σχεδιασμό ενώ θέτει νέα πρότυπα συναρπαστικής οδήγησης στο δρόμο και στην πίστα» σχολίασε ο Raj Nair, group vice president, Global Product Development της Ford Motor Company.

«Είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα του πάθους μας για καινοτομίες και σπορ μοντέλα που απευθύνονται στο συναίσθημα». Αποτελεί τμήμα μιας επιθετικής στρατηγικής της Ford με ορίζοντα το λανσάρισμα άνω των 12 μοντέλων υψηλών επιδόσεων σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2020.

Ανάμεσά τους το εκπληκτικό supercar υπερυψηλών επιδόσεων Ford GT που θα τρέξει στον εικοσιτετράωρο αγώνα αντοχής του Le Mans (24 Hours of Le Mans) το 2016.

Το νέο Focus RS είναι το πρώτο μοντέλο RS που θα πωλείται σε Β. Αμερική και Κίνα. Η μαζική παραγωγή του ξεκίνησε για συνολικά 42 παγκόσμιες αγορές στις 14 Ιανουαρίου στο εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis (Γερμανία).

FORD PERFORMANCE

Στο παραπάνω βίντεο, μπορείτε να πάρετε μια γεύση της εξέλιξής του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή