Το προσφυγικό στη συνάντηση ΠτΔ – Γάλλου ΥΠΕΣ

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 00:21
UPD:00:24
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση.

A- A A+

Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σχετικά στο προσφυγικό, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον Γάλλο Υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη, ενώ στάθηκε στην ανάγκη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων τόσο των Ευρωπαίων εταίρων όσο και της Τουρκίας.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Γάλλο υπουργό διότι κατά τις δηλώσεις του έκανε λόγο για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στάθηκε στη διευκρίνιση του κ. Καζνέβ, ότι όσοι μιλούν για ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν μάλλον δεν ξέρουν για ποιο πράγμα μιλούν και σε θεσμικό και σε πολιτικό επίπεδο.

«Δυστυχώς υπάρχουν εταίροι μας που αντιμετωπίζουν με φοβικά σύνδρομα το προσφυγικό, που δεν ταιριάζουν στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το κακό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε στη ρίζα του, που δεν είναι άλλη από τον πόλεμο στη Συρία».

Αναφερόμενος στις ευθύνες της Τουρκίας, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία της με όρους δημοκρατίας και πολιτισμού. Παράλληλα, έκανε αναφορά στην εφαρμογή των συμφωνιών επανεισδοχής, ώστε να επιστρέψουν οι μετανάστες που έχουν περάσει μέσω της Τουρκίας στη χώρα μας, και οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τους πρόσφυγες.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ διαπίστωσε πρόοδο στη διαδικασία εισόδου, καταχώρησης και αναγνώρισης των προσφύγων και μεταναστών και αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τη Σένγκεν τόνισε ότι «εάν δεν καταφέρουμε να τη διαφυλάξουμε με πλήρη αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ μας, τότε δεν θα υπάρχει Σένγκεν» και εξέφρασε την πρόθεση της Γαλλίας να προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια στην Ελλάδα για τον εντοπισμό των πλαστών διαβατηρίων και για την ολοκλήρωση των hotspots.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή