Μαζικές οι διαδηλώσεις κατά του ασφαλιστικού

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 14:40
UPD:15:10
A- A A+

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Μαζική, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, ήταν και η συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, που επίσης κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών, με βασικό σύνθημα «Ασφαλιστικό χωρίς περικοπές, ασφάλιση και σύνταξη για όλες τις γενιές».

Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

NAFTEMPORIKI.GR

Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει άδικα, σκληρά και καταστροφικά τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό «και γενικότερα τα μέτρα τιμωρητικής λιτότητας που εφαρμόζει κατ΄ εντολή των δανειστών» και διαμηνύει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για να μην περάσουν.

Όπως επισημαίνει, μηνύματα συμπαράστασης απέστειλαν σήμερα συνδικάτα απ ΄όλη την Ευρώπη ενώ τη στήριξή της στη Συνομοσπονδία και στους Έλληνες εργαζόμενους εξέφρασε με επιστολή της η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία.

Γ. Παναγόπουλος: Αυτό το έκτρωμα πρέπει να αποσυρθεί

H μεγάλη κυβερνητική επαγγελία για κατάργηση των μνημονίων οδήγησε σε ένα τρίτο επαχθές μνημόνιο, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, σημειώνοντας ότι «αντί για την εκπλήρωση της προσδοκίας του κόσμου της εργασίας για επαναφορά της 13ης  σύνταξης έχουμε ένα νέο ασφαλιστικό που είναι μια λαιμητόμος για τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα».

«Ο κόσμος της εργασίας, οι επιστήμονες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, όλοι αντιδρούν και λένε προς την κυβέρνηση: Αυτό το έκτρωμα πρέπει να αποσυρθεί και θα αγωνιστούμε για να αποσυρθεί» πρόσθεσε.

Έχουμε φτάσει στο μη περαιτέρω, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, από την συγκέντρωση επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων στην οδό Μητροπόλεως.

Επεισόδια μικρής έκτασης με κουκουλοφόρους

Τις ειρηνικές διαδηλώσεις στο κέντρο αμαύρωσαν προς το τέλος επεισόδια που σημειώθηκαν όταν κουκουλοφόροι κινήθηκαν στο Σύνταγμα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Νωρίτερα, άγνωστοι χτύπησαν δημοσιογράφο που κάλυπτε τις συγκεντρώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή