LIVE: Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά του ασφαλιστικού

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 12:00
Updated:16:28

Βόμβες μολότοφ και δακρυγόνα αμαύρωσαν τις ειρηνικές διαδηλώσεις ενάντια στο Ασφαλιστικό. Αρχικά κουκουλοφόροι κινήθηκαν στο Σύνταγμα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημίου, στο ύψος των Προπυλαίων. Νωρίτερα, άγνωστοι χτύπησαν δημοσιογράφο που κάλυπτε τις συγκεντρώσεις.

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

16:28Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
16:24Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Στιγμιότυπο από τη Νάουσα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΡΑΤΣΩΡΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
16:24Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

SOOC/Alexandros Michailidis
16:22Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Δυναμικό «παρών» των δικηγόρων στην πορεία για το ασφαλιστικό

Την έντονη αντίθεσή τους στο προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό εξέφρασαν οι δικηγόροι που συμμετείχαν στην πορεία εργαζομένων, επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με πανό και συνθήματα ο δικηγορικός κόσμος διαδήλωσε για την απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης με στοιχεία και τεκμηριωμένες προτάσεις.

Σε ομιλία του στην κεντρική εκδήλωση της συγκέντρωσης, στη πλατεία Κλαυθμώνος, ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Βασίλης Αλεξανδρής, επεσήμανε ότι το δικηγορικό σώμα, με ενότητα και αποφασιστικότητα, δηλώνει την αντίθεσή του στο προσχέδιο της κυβέρνησης για τη φερόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

16:01Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Χιλιάδες Ζακυνθινοί και Κεφαλονίτες, βγήκαν σήμερα στους δρόμους των δύο νησιών, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

Στη Ζάκυνθο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εργατικού Κέντρου, του ΠΑΜΕ, αλλά και όλων των παραγωγικών φορέων του νησιού, η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων τριάντα με εκατοντάδες εργαζόμενους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, μαθητές, δικηγόρους και δασκάλους, να παίρνουν μέρος στο συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης και το ασφαλιστικό.

Στις ομιλίες που προηγήθηκαν της πορείας έξω από το παλιό κτήριο του Εργατικού Κέντρου, στην πλατεία Δημοκρατίας, απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, όλοι οι πρόεδροι των φορέων που πήραν μέρος.

Στην πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν και αγρότες και περίπου 30 τρακτέρ, ενώ στην κεφαλή της βρίσκονταν μερίδα μαθητών.

«Ο κόσμος στη σημερινή πορεία ξεπέρνα τα 2.000 άτομα και ακολουθεί πορεία με αγρότες και περίπου 35 οχήματα. Στη σημερινή συγκέντρωση χαιρέτησαν πάνω από 15 σωματεία και φορείς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την διάρκεια της πορείας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου Γιώργος Κωνσταντίνου, στέλνοντας ξ

15:59Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Ομάδα νεαρών έβαλε φωτιά σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στην οδό Σολωμού. Οδοφράγματα έχουν στηθεί στην οδό Στουρνάρη όπου νωρίτερα καίγονταν κάδοι σκουπιδιών.

15:47Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Σε απεργιακό κλοιό και τα Χανιά

Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκαν σήμερα και τα Χανιά, με εργαζόμενους και πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων για το ασφαλιστικό.

Στην πόλη πραγματοποιήθηκαν δύο απεργιακά συλλαλητήρια.

Το ένα οργάνωσαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, καθώς και σωματεία εργαζομένων και φορέων της πόλης, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, και το άλλο το ΠΑΜΕ και συνδικαλιστικοί φορείς που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, στην πλατεία 1866.

Η μεγάλη πλειονότητα καταστημάτων και εμπορικών επιχειρήσεων, καθώς και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ήταν κλειστά, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργία και των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.

Στην απεργία συμμετείχαν και όλοι οι επιστημονικοί κλάδοι της πόλης. Τα ταξί τράβηξαν χειρόφρενο, ενώ ακινητοποιημένα τις ώρες 10.00-14.00 ήταν και τα αστικά λεωφορεία.

Στα απεργιακά συλλαλητήρια συμμετείχαν και αγρότες, που άφησαν για λίγο τα μπλόκα σε Μεγάλα Χωράφια και Κλαδισό.

Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αφού πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους έφτασαν έξω από την αντιπεριφέρεια.

«Είμαστε όλοι εδώ για να ζητήσουμε την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό», δήλωσ

15:46Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν στήσει αυτή την ώρα οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Παράλληλα, στην οδό Πατησίων βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

14:53Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες σε πόλεις της δυτικής Ελλάδας

Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκαν στο Αγρίνιο οι δύο συγκεντρώσεις και οι πορείες, με αφορμή τη σημερινή απεργία.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας και τη διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, όπου συμμετείχε και το ΠΑΜΕ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Κ. Μαργιώλης, χαρακτήρισε «νομοσχέδιο-σφαγή το νέο ασφαλιστικό» προσθέτοντας ότι «προωθείται απλά και μόνο για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και του κεφαλαίου».

Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ειρήνης και τη διοργάνωσε το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του νομαρχιακού παραρτήματος, Θ. Γαλατάς, οι αγώνες των εργαζομένων θα ενταθούν, ενώ οι άλλοι ομιλητές τόνισαν ότι «το ασφαλιστικό έχει απέναντι το σύνολο του ελληνικού λαού» και «είναι συνειδητή επιδίωξη η απαξίωση του ασφαλιστικού συστήματος».

Επίσης, συγκεντρώσεις και πορείες, με μαζική συμμετοχή, πραγματοποιήθηκαν στον Πύργο, το Μεσολόγγι, το Αίγιο και άλλες πόλεις της δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα, στο Αίγιο, στη συγκέντρωση συμμετείχαν και ιερείς, με επικεφαλής τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλεί

14:43Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
14:38Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Διαδηλωτές κρατούν πανό με τη φράση «το λιμάνι δεν πωλείται» στα κινέζικα. SOOC/Nikos Libertas
14:35Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
14:24Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Μολότοφ και δακρυγόνα στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

naftemporiki.gr
14:20Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Ο μεγάλος όγκος της ομάδας των νεαρών προσεγγίζει την πλατεία Ομονοίας. Σποραδικά επεισόδια.

14:20Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

NAFTEMPORIKI.GR
14:18Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Συνεχίζονται τα επεισόδια καθώς η ομάδα νεαρών κατεβαίνει την οδό Πανεπιστημίου ακολουθούμενη από διμοιρίες των ΜΑΤ. Έχουν περάσει τα Προπύλαια και κατευθύνονται προς οδό Πατησίων.

14:17Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
14:15Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην οδό Πανεπιστημίου από τα χημικά.

14:15Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
14:13Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Συνεχίζεται η ρίψη μολότοφ από ομάδα κουκουλοφόρων η οποία κατεβαίνει την οδό Πανεπιστημίου προς τα Προπύλαια. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απαντούν με χημικά και ακολουθούν τους νεαρούς.

14:12Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
14:10Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Στις αρχές της οδού Πανεπιστημίου αυτή την ώρα τα επεισόδια. Με κρότου λάμψης και δακρυγόνα απαντούν οι  αστυνομικές δυνάμεις στις επιθέσεις ομάδας νεαρών.

14:10Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
14:10Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
14:09Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Επεισόδια με φωτιές, μολότοφ και δακρυγόνα στο Σύνταγμα

Επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, με ομάδα ατόμων να έχουν βάλει φωτιές γύρω από την πλατεία Συντάγματος. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ σε δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.

Λίγη ώρα πριν επεισόδια με κουκουλοφόρους σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Πεσμαζόγλου και Σταδίου. Και εκεί οι νεαροί έριξαν μολότοφ, ενώ έγιναν συμπλοκές με την Αστυνομία.

Νωρίτερα, άγνωστα άτομα επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο ραδιοφωνικού σταθμού, που κάλυπτε τις απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ο δημοσιογράφος, που δέχθηκε χτυπήματα σε όλο του το σώμα, διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

14:09Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος.

naftemporiki.gr
14:08Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Μολότοφ και δακρυγόνα στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

14:08Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Επεισόδια σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος.

14:07Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Λίγη ώρα νωρίτερα επεισόδια με κουκουλοφόρους σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Πεσμαζόγλου και Σταδίου. 

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
14:06Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν κυκλώσει την πλατεία.

14:05Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Οι δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

14:05Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Στιγμιότυπο από την Τρίπολη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Μανιατά
14:03Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Η ομάδα των νεαρών βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος.

14:02Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Ομάδα νεαρών πετάει βόμβες μολότοφ σε δυνάμεις των ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος. Οι δυνάμεις απαντούν με δακρυγόνα.

13:55Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Ολοκληρώθηκε η πορεία στην Πάτρα

Δυο μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το εργατικό κέντρο της Πάτρας, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκπαιδευτικοί γιατροί, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, φοιτητές, άνεργοι κ.ά.

Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δημόσιοι υπάλληλοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι κ.ά., ενώ αγρότες από τον Δήμο Ερυμάνθου και άλλες περιοχές, είχαν σταθμεύσει τρακτέρ στην πλατεία.

13:54Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Παρέλυσε η Λάρισα, καθώς όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι συμμετείχαν μαζικά στις δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες και στις δύο συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

13:47Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Αντεγκλήσεις ανάμεσα σε μπλοκ αγροτών και της εργατικής αλληλεγγύης.

13:45Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Ένωση Κεντρώων: Τα ψέματα του κ. Τσίπρα οδήγησαν τον λαό στους δρόμους

Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη «για τα ψέματα που είπε» και να παραιτηθεί αμέσως για να δημιουργηθεί οικουμενική κυβέρνηση καλεί τον Αλ. Τσίπρα η Ένωση Κεντρώων.

«Τα τραγικά ψέματα που άκουσε ο ελληνικός λαός, τον οδήγησαν στους δρόμους για άλλη μια φορά», αναφέρει το κόμμα με αφορμή τη σημερινά απεργιακά συλλαλητήρια και προσθέτει: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για επικοινωνιακές φανφάρες. Ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του».

13:43Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Επεισόδια με κουκουλοφόρους στη συμβολή των οδών Πεσμαζόγλου και Σταδίου - Συμπλοκές με την Αστυνομία.

13:37Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Πανό στον βράχο της Ακρόπολης κρέμασαν, για λίγα λεπτά, οι παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στις προωθούμενες προτάσεις για το ασφαλιστικό. Κατόπιν παρέμβασης της αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι κατέβασαν το πανό και αποχώρησαν.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στο μπλόκο των ανθοπαραγωγών στις Αφίδνες καθημερινά από 17:00 έως 21:00, ενώ έχει καλέσει τους παραγωγούς να μην προσέλθουν στις λαϊκές αγορές σήμερα και αύριο.

13:33Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Τραυματίες μετά από ένταση στην πορεία στη Θεσσαλονίκη.

seleo.gr
13:32Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
13:29Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Ο δημοσιογράφος του 9.84 μεταφέρεται στον Ερυθρό Σταυρό.

NAFTEMPORIKI.GR
13:28Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Ομάδα ατόμων χτύπησε δημοσιογράφο

Ομάδα ατόμων χτύπησε τον δημοσιογράφο του Αθήνα 9,84 στην οδό Πατησίων. Μεταφέρεται στον Ερυθρό Σταυρό.

13:27Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Στιγμιότυπο από τις κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο Κρήτης.

INTIME NEWS/Image photo services
13:25Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Μεγάλες συγκεντρώσεις σε Τρίπολη και Σπάρτη

Μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν από το Εργατικό κέντρο Αρκαδίας στην κεντρική πλατεία Τρίπολης και από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Πετρινού, ενώ πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις σε όγκο και παλμό είναι σε εξέλιξη στη Σπάρτη.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στην Τρίπολη οι συγκεντρώσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με το σύνολο των καταστημάτων κλειστό, ομοίως και τα καφέ, ακόμα και τα περίπτερα έχουν βάλει λουκέτο. Οι απεργοί της πλατείας Πετρινού μετά την συγκέντρωση έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης με τρακτέρ να προπορεύονται.

Στην κεντρική πλατεία Τρίπολης υπήρχε πάγκος που μοίραζε καφέ και τσάι στους απεργούς, οι οποίοι μετά τις ομιλίες, με λεωφορεία που διέθεσε δωρεάν το ΚΤΕΛ Αρκαδίας, έχουν φτάσει στα διόδια Νεστάνης, μαζί με τα ταξί ενισχύοντας το αγροτικό μπλόκο.

Στη Σπάρτη περισσότερα από 400 τρακτέρ και πάρα πολλά αγροτικά αυτοκίνητα μπήκαν στην πόλη συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση και την συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στο πάρκο του ΟΤΕ, όπου είχαν φτάσει και οι οδηγοί ταξί και φορτηγών, αλλά και οι υπόλοιποι απεργοί.

13:24Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

«Παρέλυσε» ο Βόλος

Χιλιάδες εργαζόμενοι και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Βόλου στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης μέχρι και το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην πορεία συμμετείχαν εργάτες, αγρότες από το μπλοκο των Μικροθηβών και το Πήλιο, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, έμποροι και άλλοι εργαζόμενοι.Την ίδια ώρα εκατοντάδες αλιείς είχαν αποκλείσει το λιμάνι του Βόλου με τα καΐκια τους.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου και πορεία στο κέντρο του Βόλου.

13:08Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Στένσιλ με το πρόσωπο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου στο κέντρο της Αθήνας. 

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
13:08Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Αποκλεισμός της εισόδου του λιμανιού της Κέρκυρας από αγρότες. 

INTIME NEWS/ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
13:08Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Στιγμιότυπο από τις κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο Κρήτης.

INTIME NEWS/Image photo services
13:06Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όταν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης έφθασαν κουκουλοφόροι που κρατούσαν καδρόνια που προσπάθησαν να παρεισφρύσουν στον όγκο των συγκεντρωμένων και συγκεκριμένα στο μπλοκ των οδοντιάτρων, ένας από τους οποίους είχε μαζί του ένα drone. Ορισμένοι διαδηλωτές τούς κάλεσαν να βγάλουν τις κουκούλες, ακολούθησαν λογομαχίες, αλλά και συμπλοκές. Αναφορές για δύο τραυματίες.

13:03Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Με κορναρίσματα και αναμμένα τα φώτα, τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και φορτηγά, κατέκλυσαν σήμερα το κέντρο της πόλης των Τρικάλων, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπου μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορείες σε κεντρικές οδούς της πόλης των Τρικάλων.

Επίσης, αγρότες απέκλεισαν στις 12.00για τρεις ώρες τον κόμβο Καρδίτσας στην Ε.Ο. Τρικάλων - Καρδίτσας.

12:59Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Τρακτέρ, αγροτικά και φορτηγά κατέκλυσαν το κέντρο των Τρικάλων

Με κορναρίσματα και αναμμένα τα φώτα, τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και φορτηγά, κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης των Τρικάλων, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπου μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορείες σε κεντρικές οδούς της πόλης των Τρικάλων.

Επίσης, αγρότες απέκλεισαν στις 12 το μεσημέρι για τρεις ώρες τον κόμβο Καρδίτσας στην Ε.Ο. Τρικάλων - Καρδίτσας, πράγμα το οποίο, όπως δηλώνει στο ΑΜΠΕ το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Παύλος Σπυρόπουλος θα γίνεται καθημερινά. Ακόμα, πρόσθεσε, θα σκληρύνουν τη στάση τους τις επόμενες μέρες με διάφορες δράσεις.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, «νέκρωσε» στο σύνολό της η πόλη των Τρικάλων, καθώς καφέ, ουζερί αλλά και κάθε άλλου είδους καταστήματα είναι κλειστά.

12:54Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Φωτογραφία από τις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού στο Άργος.

EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
12:54Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Πορεία αγροτών στη Λαμία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ
12:51Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Βγήκαν στους δρόμους και στη Ρόδο

Ιδιαίτερα μαζική είναι η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στη Ρόδο, με τους συνδικαλιστές να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων δέκα ετών.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, για πρώτη φορά σχεδόν όλα τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης έχουν κλείσει ενώ συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι ιδιοκτήτες φορτηγών που πλαισίωσαν την πορεία στο κέντρο της πόλης.

Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία δημαρχείου, όπου κατέθεσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στους αρμόδιους, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό.

12:49Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
12:47Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

«Εντυπωσιακή συμμετοχή» στο συλλαλητήριο των ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ

Την ικανοποίησή τους για την δυναμική συμμετοχή των μικρομεσαίων της αγοράς στo συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Μητροπόλεως, εκφράζουν η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

Όπως επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση των Συνοσπονδιών, «η ανταπόκριση όλης στο κάλεσμα της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ  ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή και το κλείσιμο των καταστημάτων πλησίασε ποσοστά καθολικής συμμετοχής». Μεγάλη απήχηση –σύμφωνα με την ανακοίνωση - είχαν και οι κινητοποιήσεις και σε τοπικό επίπεδο, π.χ. στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στο Ηράκλειο, στη Λιβαδειά, στη Θήβα και στην Έδεσσα.

12:44Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

Στο αγροτικό μπλόκο του Ισθμού έφτασαν με αυτοκίνητα και ταξί που συμμετέχουν στην απεργία οι απεργοί από την πόλη της Κορίνθου, όπου λίγο νωρίτερα επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ.

Παλαιά και νέα εθνική είναι κλειστή και με δυσκολία περνούν από παράκαμψη οι οδηγοί μέσα από το χωριό Καλαμάκι. Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε και από το ΠΑΜΕ στα Περιβολάκια της Κορίνθου.

12:44Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
1 2