Πρώτη σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη με φόντο τα τρακτέρ

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 09:25
UPD:09:32
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Σημαδιακή και σημαντική για τις πολιτικές εξελίξεις το επόμενο κρίσιμο τρίμηνο αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα. Στις 12:00 το συντονιστικό των αγροτών στη Θεσσαλονίκη θα αποφασίσει για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πιθανότατα με κλείσιμο των εθνικών οδών και των τελωνείων με Βουλγαρία και Τουρκία στη Βόρειο Ελλάδα.

Λίγες ώρες μετά, στις 18:30 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχουν την πρώτη τους σύγκρουση στη Βουλή με αφορμή το ασφαλιστικό, η οποία αναμένεται σφοδρή.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για «σκληρό ροκ» με την αντιπολίτευση και γι' αυτό άλλωστε επέλεξε η ίδια το πεδίο της πρώτης σύγκρουσης στη Βουλή με αιχμή το ασφαλιστικό, για το οποίο ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι η νέα ηγετική ομάδα της Ν.Δ. «είναι εγκλωβισμένη σε νεοφιλελεύθερες λογικές». Όπως λένε στο Μαξίμου, θα πιέσουν προκειμένου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φέρει την πρότασή του για το μείζον αυτό θέμα, όπως άλλωστε έχει προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης.

Οι ταξικού χαρακτήρα αναφορές και τα υπονοούμενα του κ. Τσίπρα το απόγευμα της Κυριακής ότι η κυβέρνηση είναι με τους φτωχούς και τους ανθρώπους του μόχθου, ενώ η Ν.Δ. και ο πρόεδρός της με τους έχοντες και κατέχοντες δείχνουν και την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί σήμερα ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να καταδείξει τις ευθύνες των προηγουμένων κυβερνήσεων για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να καταθέσει προτάσεις αλλά είναι αποφασισμένος και να συγκρουστεί με την κυβέρνηση, καθώς τη θεωρεί αφενός ως τον βασικό υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση, αφετέρου το κύμα των αντιδράσεων με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση εκ των πραγμάτων οδηγεί στην αύξηση της πίεσης από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή