Επ' αόριστον αποκλεισμοί από αγρότες της βόρειας Ελλάδας

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 14:30
UPD:16:22
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Λίγο πριν τις 14:00, σε επ' αόριστον κλείσιμο προχώρησαν τα μπλόκα στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, αλλά και στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία Οδό, Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

A- A A+

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό δρόμων αποφάσισαν να προχωρήσουν αγρότες της βόρειας Ελλάδας.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, λίγο πριν τις 14:00, σε επ' αόριστον κλείσιμο προχώρησαν τα μπλόκα στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, αλλά και στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία Οδό, Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Από τις 20 Ιανουαρίου κλειστός είναι ο κόμβος στα Κερδύλλια επί της Εγνατίας Οδού.

Στο μεταξύ, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Χαλκηδόνας και των Γιαννιτσών ένωσαν τις δυνάμεις με ένα νέο μπλόκο στην γέφυρα Αξιού -στα φανάρια Θεσσαλονίκης-, δυναμικότητας άνω των 1.300 τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων.

Στον νομό Σερρών δημιουργήθηκε νέο μπλόκο στην Παλαιωκόμη, ενώ ο νομός Πέλλας αριθμεί πλέον τρία, σε Άρνισα, Μαυροβούνι και Μεσημέρι.

Στον νομό Χαλκιδικής εντάχθηκε νέο μπλόκο στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, ανεβάζοντας έτσι τα μπλόκα στα τρία.

Στο μπλόκο των Νέων Μουδανιών εντάχθηκαν σήμερα περισσότερα από 80 μελισσοκομικά οχήματα. Νέα μπλόκα έχουν δημιουργηθεί στη Δεσκάτη Γρεβενών και ενδυναμώνεται το μπλόκο στα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και της αντολικής Θεσσαλονίκης βρίσκονται, ήδη, στον κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία» και αναμένεται να προχωρήσουν σε συμβολικούς αποκλεισμούς.

Αποκλεισμοί δρόμων και στη Φθιώτιδα

Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα επτά μπλόκα στη Φθιώτιδα προχώρησαν και σήμερα σε κλείσιμο της κυκλοφορίας κατά περίπτωση. 

Οι αγρότες απέκλεισαν για πάνω από μία ώρα το εθνικό δίκτυο στο 210 χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας στην περιοχή της Ανθήλης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η τροχαία έκανε εκτροπή στην κυκλοφορία από παράδρομους έτσι ώστε με μικρές καθυστερήσεις τα αυτοκίνητα να συνεχίζουν στον προορισμό τους.

Στο μπλόκο των αγροτών στην Ανθήλη βρέθηκαν σήμερα και κτηνοτρόφοι και κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού έχυσαν δοχεία με γάλα στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των συνδικαλιστών μετά τις αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν στη Θεσσαλονίκη θα σκληρύνουν περισσότερο τη στάση τους ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετακίνησαν ήδη έναν αριθμό από τρακτέρ τα οποία τοποθέτησαν μέσα στην εθνική οδό ενώ προετοιμάζονται να μεταφέρουν και άλλα τρακτέρ τα οποία να τοποθετήσουν στο άλλο ρεύμα της εθνικής οδού

Για δύο ώρες περίπου έκλεισαν οι αγρότες που βρίσκονται στο 140 χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης το ένα ρεύμα κυκλοφορίας από Λαμία προς Αθήνα.

Για 1 ώρα συνάδελφοί τους έκλεισαν την παλιά εθνική οδό Λαμίας Αθηνών σε δύο σημεία όπου βρίσκονται και τα μπλόκα των αγροτών στο ύψος της Αμφίκλειας αλλά και στο παλιό Λεβέντη στα όρια τη Φθιώτιδας με την Βοιωτία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο σημείο εγκλωβίστηκαν αρκετά φορτηγά αυτοκίνητα καθώς δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για να συνεχίσουν το ταξίδι τους είτε από Λαμία προς την Αθήνα είτε αντίθετα.

Σε αποκλεισμό προχώρησαν και οι αγρότες που βρίσκονται σε δύο σημεία το δρόμο Λαμίας Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα. Και εκεί αγρότες κλείνοντας το δρόμο δημιούργησαν έμφραγμα στην κυκλοφορίας αφού ένα μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας αναγκάστηκε να κινηθεί μέσα από αγροτικούς δρόμους για να συνεχίσει το ταξίδι του.

Στο νομό της Βοιωτίας οι αγρότες έκλεισαν το δρόμο για δύο ώρες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο 110 χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας στο ύψος του Κάστρου δηλώνοντας συγχρόνως ότι θα σκληρύνουν τη στάση τους τις επόμενες ημέρες με πολύωρους αποκλεισμούς. Η τροχαία διοχέτευσε την κυκλοφορία από επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους μέσα από παρακάμψεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή