Εξαιρετικός ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον Λεβαδειακό

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016 17:18
UPD:23:19
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνισή του στη Λιβαδειά και έφτασε σε μια εύκολη νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-0, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, πλησιάζοντας τη δεύτερη ΑΕΚ στον ένα βαθμό και προσπερνώντας τον ΠΑΟΚ δύο, με ένα παιχνίδι περισσότερο.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν κυριαρχικά από το πρώτο λεπτό της συνάντησης και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο πίεσαν πολύ τους αντιπάλους τους, δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες αλλά δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο γκολ.

Μόλις στο 2ο λεπτό η μπάλα πέρασε απ΄ όλους στην περιοχή των Βοιωτών, ο Μπεργκ προσπάθησε να τη σπρώξει στα δίχτυα αλλά ο Τσιντώτας πρόλαβε να μπλοκάρει την τελευταία στιγμή. 

Στο 11΄ το βολέ του Μπουμάλ πέρασε ελάχιστα άουτ, στο 20΄ η κεφαλιά του Μπεργκ στο δεύτερο δοκάρι, από εκτέλεση κόρνερ, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στο 33΄ ο Τσιντώτας κατόρθωσε να αποσοβήσει ένα παραλίγο αυτογκόλ του Μουλόπουλου.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε ως τη λήξη του πρώτου 45λεπτου, κι έτσι στο 39΄ οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι έχασαν νέα πολύ μεγάλη, διπλή ευκαιρία: αρχικά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού είπε «όχι» στο σουτ του Κουτρουμπή, σε εκτέλεση κόρνερ και στη συνέχεια της φάσης ο Εσιέν έκανε την προβολή σε κενή εστία στέλνοντας την μπάλα άουτ (!), ενώ στο 42΄ το σουτ του Μπεργκ στο 41΄ εξουδετερώθηκε σε κόρνερ και πάλι από τον Τσιντώτα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με περίπου 20λεπτη καθυστέρηση, καθώς ο διαιτητής Δημητρόπουλος απαίτησε να απομακρυνθεί πανό των οπαδών του Παναθηναϊκού με υβριστικό περιεχόμενο για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Αυτό, πάντως, δεν επηρέασε τους «πράσινους», οι οποίοι συνέχισαν να «πνίγουν» τον αντίπαλό τους, έχασαν νέες ευκαιρίες με τα σουτ των Εσιέν (47΄), Πράνιτς (50΄) που απέκρουσε ο Τσιντώτας και το βολέ του Μπεργκ (56΄) που πέρασε άουτ, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Σουηδός άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή, ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του Μπουμάλ, που του έδωσε «έτοιμο» γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι εδραίωσαν τη νίκη τους στο 78ο λεπτό, όταν ύστερα από ατομική προσπάθεια του Μέστο και παράλληλο γύρισμα του Ιταλού φουλ-μπακ ο Πέτριτς άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Εσιέν έγραψε το 0-2, σημειώνοντας το πρώτο γκολ του με την «πράσινη» φανέλα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις