Super League: Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός με το 1-0 επί της Ξάνθης

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 21:24
UPD:21:37
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Πολύ δύσκολη νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης πήρε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Ο κακός Ολυμπιακός του πρώτου 45λεπτου βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Άλαν Πουλίδο επέστρεψε στα  «τρίποντα» πέντε ημέρες μετά την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα (1-1 με τον Πλατανιά). Ρεσιτάλ κακών υποδείξεων από τους βοηθούς του Καλογερόπουλου, Αλεξέα και Φραγκιαδάκη, ιδιαίτερα εις βάρος της Ξάνθης σε 4 περιπτώσεις που οι Ακρίτες έβγαιναν με προϋποθέσεις για να σκοράρουν κι ανακόπηκαν λανθασμένα σε θέσεις οφσάιντ.

Ως εκ τούτου η Ξάνθη, που είχε πάρα πολλές ευκαιρίες και ένα δοκάρι, έμεινε χωρίς βαθμό, ενώ αγνοεί τη νίκη εδώ κι 8 αγωνιστικές (4 ισοπαλίες, 4 ήττες). Την τελευταία φορά που ακριτική ομάδα πανηγύρισε ήταν στο πλαίσιο της 11ης ημέρας της Super League όταν είχε επικρατήσει του Πανιωνίου με 2-0 στα Πηγάδια. 

Η Ξάνθη στάθηκε πάρα πολύ καλά στο πρώτο μέρος απέναντι στον Ολυμπιακό, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στη δημιουργία φάσεων και κυρίως στην τελική πάσα, μιας και τα περισσότερα λάθη προέρχονταν από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής.

Με σωστή τακτική και γρήγορες αντεπιθέσεις η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε τον έλεγχο του ματς στο πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο ήταν αρκετά απειλητική προς την εστία του Ρομπέρτο. Στο 7΄ από μπαλιά του Καπετάνου στον Ντιμιτρόφ ανάγκασε τον Ρομπέρτο να προλάβει την τελευταία στιγμή, ενώ ένα λεπτό μετά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ ο Λουσέρο που έβγαινε απειλητικά προς την ερυθρόλευκη εστία.

Ακολούθησαν άλλες τρεις λανθασμένες υποδείξεις του βοηθού εις βάρος της Ξάνθης, γεγονός που προκάλεσε (δικαιολογημένα) τον εκνευρισμό των φιλοξενούμενων. Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε περισσότερο στο δεύτερο μέρος;, όπου και πάλι η Ξάνθη ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις που έβγαλε. Σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός ήταν πιο ορεξάτος και με τον Πουλίδο σε δύο φάσεις να απειλεί (49΄, 52΄) οι γηπεδούχοι άρχισαν σιγά-σιγά να πιέζουν την εστία του Τσέναμο.

Απίστευτη ευκαιρία για να προηγηθεί έχασε η Ξάνθη στο 66΄,  όταν ο Σολτάνι με προβολή σημάδεψε το δοκάρι του Ρομπέρτο. Δύο μεγάλες επεμβάσεις από τον Τσέναμο μέσα σε 4 λεπτά (67΄, 70΄) κράτησαν τη Ξάνθη «ζωντανή» στο ματς, αλλά στο 74΄ ο γκολκίπερ της ακριτικής ομάδας δε μπόρεσε να κάνει απολύτως τίποτα στο πλασέ του Πουλίδο στην άδεια εστία (1-0), μετά την ασίστ του Φορτούνη.

Πίεσε για την ισοφάριση η Ξάνθη στο υπόλοιπο του αγώνα, αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Ρομπέρτο. Ο Ολυμπιακός αντίθετα θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο ένα γκολ στο 90΄, αλλά ο Λισγάρας απέτρεψε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα μετά το διαγώνιο σουτ του Πουλίδο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις