Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις και συντονίζονται οι αγρότες

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 17:19
UPD:22:09
INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αλλά και στον συντονισμό τους με τα άλλα μπλόκα, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εκπρόσωποι των αγροτών 30 μπλόκων από ολη τη χώρα, που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο μπλόκο των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, συμφώνησαν την Κυριακή και τη Δευτέρα να εντείνουν τους αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού, με τετράωρο αποκλεισμό ημερησίως, από τις 12 μ.μ. μέχρι της 2 μ.μ. αλλά και από τις 7 μέχρι τις 9 μ.μ.

Παράλληλα, αποφάσισαν την υιοθέτηση ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου που θα αφορά το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό, ορίστηκε και νέα συνάντηση των εκπροσώπων όλων των μπλόκων την ερχόμενη Τρίτη 26 του μηνός στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και μέχρι τότε, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών Βαγγέλης Παπαγιαννούλης, δεν τίθεται θέμα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση να τους συναντήσει.

Στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία η οποία και θα λάβει μέρος στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αφότου ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ), από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου, καθώς με νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας αίρεται η απαγόρευση κίνησης που είχε τεθεί σε ισχύ στο συγκεκριμένο σημείο, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.

Και οι αγρότες της Κορινθίας άνοιξαν και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου στα διόδια Ισθμού, που είχαν κλείσει από τις 14.30 το μεσημέρι.

Στη συνέχεια στάθμευσαν στην άκρη της εθνικής οδού και παραμένουν στο σημείο με όλες τους τις δυνάμεις.

Σε ολιγόωρο αποκλεισμό της Εθνικής προχώρησαν το βράδυ οι αγρότες και στα διόδια των Μαλγάρων.

Αγρότες της κεντρικής και της δυτικής Μακεδονίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με δίωρους αποκλεισμούς το πρωί και το βράδυ, με την πλειονότητά τους να δηλώνει στο ΑΜΠΕ ότι θα συμμετέχουν στη συνάντηση της Τρίτης 26 Ιανουαρίου (12 το μεσημέρι) στη Θεσσαλονίκη, στην οποία κάλεσαν τα μπλόκα που συνεδρίασαν στα Τέμπη.

Στην Πελοπόννησο, δυόμισι ώρες οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), με τη συμμετοχή κι άλλων επαγγελματικών τάξεων, έκλεισαν το δρόμο Ναυπλίου-Άργους, στο ύψος του μπλόκου της Δαλαμανάρας, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου που οργάνωσε το απόγευμα το ΠΑΜΕ.

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το βράδυ το ΠΑΜΕ και στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη, όπου περισσότερα από 200 άτομα διαμαρτυρήθηκαν για το προσχέδιο του ασφαλιστικού, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και καλώντας την να πάρει πίσω το προσχέδιο του ασφαλιστικού.

Στον δρόμο βγαίνουν την Κυριακή και οι αγρότες της Αρκαδίας, οι οποίοι σε σύσκεψη στα γραφεία της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μπλόκο μέσα στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στον κόμβο Ναυπλίου, Αλ. Σούτσου και Μουτζουροπούλου, μπροστά στα γραφεία του ΟΓΑ Πελοποννήσου.

Δεν έχουν στόχο να αποκλείσουν τα γραφεία του Οργανισμού, αλλά από εκείνο το σημείο καθημερινά θα κινούνται ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λαμβάνει το τοπικό συντονιστικό των αγροτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή