Badische Zeitung: Πολιτική δοκιμασία για Τσίπρα το ασφαλιστικό

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 13:01
UPD:13:02
SOOC/Alexandros Michailidis
A- A A+

Στις αντιδράσεις για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό αναφέρεται εκτενώς η γερμανική Badische Zeitung. Μάλιστα, υπό τον τίτλο «Έλληνες αγρότες εγκλωβίζουν υπουργό», κάνει αναφορά στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην Κομοτηνή την Τετάρτη. 

«Με τις συντάξεις να έχουν μειωθεί κατά τη διάρκεια της εξάχρονης κρίσης χρέους ήδη κατά 25%, η κυβέρνηση σχεδιάζει τώρα και υπό τις πιέσεις των διεθνών πιστωτών νέες περικοπές. Από την τρέχουσα χρονιά όλες οι νέες συντάξεις προβλέπεται να μειωθούν κατά επιπλέον 15%. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές», γράφει η εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα συμπληρώνεται ότι ιδιαίτερα πλήττονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι δικηγόροι που απεργούν ήδη εδώ και μια εβδομάδα.

«Η συζήτηση και ψηφοφορία για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τον Φεβρουάριο στη Βουλή, εξελίσσεται για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε μια πολιτική δοκιμασία. Με τα σχέδιά του προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και εντός του κόμματός του», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: Deutsche Welle

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή